Paluu juurille

Kotimaiset juurekset tuovat joulupöytään raikkautta, väriä ja makua. Täydellinen pari näille avomaalla kasvaneille aarteille on muualla maailmassa jo vuosituhansia käytetty tofu.

Suomessa lanttua on valmistettu joulupöytään tiettävästi 1700-luvulta asti. Perinteisen lanttulaatikon lisäksi juureksen makeus pääsee oikeuksiinsa uunissa paahtamalla. Lantun makupariksi sopivat hyvin esimerkiksi karamellisoidut pähkinät ja jauhettu inkivääri. Myös muiden tuttujen joulujuuresten, kuten punajuuren, maku paranee entisestään paahtamalla. Sekin on kuulunut meillä ruokapöytään jo vuosisatojen ajan. 

Kasvisten kaveriksi sopii kevyt, mehevä ja proteiinipitoinen tofu, joka on valmistettu kaikessa yksinkertaisuudessaan vedestä ja soijapavusta. Vaikka tofulla ei ole pohjoismaisessa joulussa vielä pitkää historiaa, ei sen perinteikkyys kalpene juuresten rinnalla. Kiinassa tofua on käytetty jo yli 2000 vuotta. 

Hasselbackan punajuuret, sitruunalinssit ja persiljapesto

Hasselbackan perunoista lainatut viillot tekevät jouluisista punajuurista pinnalta rapeat ja sisältä mehevät. Belugalinssit ja sitruunainen persiljapesto tuovat paahteisuuden rinnalle ruokaisuutta ja juhlavuutta.

Tutustu reseptiin

Hasselbackan punajuuret, sitruunalinssit ja persiljapesto

Hasselbackan perunoista lainatut viillot tekevät jouluisista punajuurista pinnalta rapeat ja sisältä mehevät. Belugalinssit ja sitruunainen persiljapesto tuovat paahteisuuden rinnalle ruokaisuutta ja juhlavuutta.

Sienisalaattisuupalat

Raikas sienisalaatti tuo suomalaisen metsän maut tavalla joulupöytään. Pikaisesti valmistuvat naposteltava sopivat niin alkupaloiksi kuin pääruuankin rinnalle.

Tutustu reseptiin

Sienisalaattisuupalat

Raikas sienisalaatti tuo suomalaisen metsän maut tavalla joulupöytään. Pikaisesti valmistuvat naposteltava sopivat niin alkupaloiksi kuin pääruuankin rinnalle.

Mantelinen joulutofu

Kasvisten kaveriksi sopii mehevä ja proteiinipitoinen tofu. Vaikka tofulla ei ole suomalaisessa joulussa vielä pitkää historiaa, ei sen perinteikkyys kalpene juuresten rinnalla. Kiinassa tofua on käytetty jo yli 2000 vuotta.

Tutustu reseptiin

Mantelinen joulutofu

Kasvisten kaveriksi sopii mehevä ja proteiinipitoinen tofu. Vaikka tofulla ei ole suomalaisessa joulussa vielä pitkää historiaa, ei sen perinteikkyys kalpene juuresten rinnalla. Kiinassa tofua on käytetty jo yli 2000 vuotta.

Vaahterasiirappilantut

Perinteisen lanttulaatikon lisäksi juureksen makeus pääsee oikeuksiinsa uunissa paahtamalla. Vaahterasiirapilla karamellisoidut pähkinä kruunaavat annoksen rapeudellaan.

Tutustu reseptiin

Vaahterasiirappilantut

Perinteisen lanttulaatikon lisäksi juureksen makeus pääsee oikeuksiinsa uunissa paahtamalla. Vaahterasiirapilla karamellisoidut pähkinä kruunaavat annoksen rapeudellaan.
Joulukeräys

Suomen luonto tarvitsee hyväntekijöitä – osallistu joulukeräykseen

Suomalainen luonto on antanut meille paljon, sukupolvesta toiseen. Nyt se tarvitsee apuamme enemmän kuin koskaan. Yritys- ja yksityislahjoittajien tuella suojelemme luonnon monimuotoisuutta ja taistelemme ilmastonmuutoksen vaikutuksia vastaan.

Lahjoita joulukeräykseen
Joulukeräys

Suomen luonto tarvitsee hyväntekijöitä – osallistu joulukeräykseen

Suomalainen luonto on antanut meille paljon, sukupolvesta toiseen. Nyt se tarvitsee apuamme enemmän kuin koskaan. Yritys- ja yksityislahjoittajien tuella suojelemme luonnon monimuotoisuutta ja taistelemme ilmastonmuutoksen vaikutuksia vastaan.