Rakenna perhosbaari

Perhosia näkee kaikkein eniten loppukesästä, jolloin on hyvä aika houkutella niitä pihamaalle perhosbaarilla. Baaria voi toki pitää auki pidempäänkin, aina keväästä syksyyn saakka.

Baari rakentuu helposti esimerkiksi lasipurkista tai pelkästä lautasesta. Laita purkkiin pesusieni tai vaahtomuovia siten, että osa palasta jää ulkopuolelle. Lautaselle voit asettaa vaikka rutattua talouspaperia tai kankaanpalan, jotta perhoset pääsevät helposti nauttimaan herkkujuomaa mutta eivät putoa nesteeseen.

Perhosbaarin erilaisia cocktaileja on monenlaisia. Käytännössä kyse on siitä, että perhosille tarjotaan sokerinestettä. Tässä pari ohjetta:

Kokeile lasipurkkiin tai lautaselle sekoitusta, jossa on nokare hiivaa ja vahvaa sokeriliuosta. Nesteenä voi käyttää mehua, olutta tai viiniä, jonne lisätään niin paljon sokeria kuin siihen saa liukenemaan. Kaada liuos lasipurkkiin ja upota siihen sieni tai vaahtomuovi. Kun neste alkaa käydä, se alkaa houkutella hyönteisiä.

Lautasbaariin voit koostaa helpon ”drinkin” omena- ja banaaniviipaleista sekä punaviinistä ja hunajasta. Lisää myös lautaselle esimerkiksi talouspaperia tai ohut sieni, josta perhoset voivat imeä juomaa hukkumatta.

Sijoita perhosbaari ulos tyynelle ja aurinkoiselle paikalle.