Luonnonsuojelu tuottaa tulosta

Ympäristöongelmiin, kuten ilmastonmuutokseen, laji- ja metsäkatoon voidaan edelleen vaikuttaa. Vaikka muutos voi viedä vuosikymmeniä, tuo pitkäjänteinen työ tulosta. Tällä sivulla voit tutustua luonnonsuojelutyömme tuloksiin.

Tutustu työmme tuloksiin

Vuonna 2020 teimme jälleen monipuolista työtä luonnon ja ympäristön hyväksi niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Lue lisää

Tutustu työmme tuloksiin

Vuonna 2020 teimme jälleen monipuolista työtä luonnon ja ympäristön hyväksi niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Viimeisimmät onnistumistarinat

Piliocolobus bouvieri -apinan arveltiin jo kuolleen sukupuuttoon. Viime vuosina tehdyt havainnot vahvistavat kuitenkin lajin elävän Kongon tasavallan alueella.

Nepalissa on uuden arvion mukaan 16 prosenttia enemmän sarvikuonoja kuin kuusi vuotta sitten. Tämä ja muut luonnonsuojelun onnistumiset eivät olisi mahdollisia ilman tukijoitamme ja pitkäjänteistä suojelutyötämme.

Nepalin sarvikuonokanta on uuden arvion mukaan kasvanut noin 16 prosenttia, selviää Nepalin hallituksen julkaisemasta selvityksestä. Nepalissa elää tuoreen arvion mukaan 752 sarvikuonoa, kun kuusi vuotta sitten sarvikuonoja oli koko maassa arviolta 645.

WWF:n aluevastaava Ismo Marttinen kuvasi jäällä lepäilevän norpan poikasen eteläisellä Saimaalla. Poikasen elämän alkutaival saattaa olla edellisinä vuosina syntyneitä kuutteja turvattomampi, sillä Saimaalla ei ole tällä hetkellä voimassa lakisääteisiä kalastusrajoituksia.