Luonnonsuojelu tuottaa tulosta

Ympäristöongelmiin, kuten ilmastonmuutokseen, laji- ja metsäkatoon voidaan edelleen vaikuttaa. Vaikka muutos voi viedä vuosikymmeniä, tuo pitkäjänteinen työ tulosta. Tällä sivulla voit tutustua luonnonsuojelutyömme tuloksiin.

Tutustu työmme tuloksiin

Vuonna 2021 teimme jälleen monipuolista työtä luonnon ja ympäristön hyväksi niin kotimaassa kuin maailmalla.

Katso 31 kohokohtaa vuodelta 21

Tutustu työmme tuloksiin

Vuonna 2021 teimme jälleen monipuolista työtä luonnon ja ympäristön hyväksi niin kotimaassa kuin maailmalla.

Viimeisimmät onnistumistarinat

Syksyn ajan Varkauden Ämmäkoskella on rakennettu Suomen suurimpiin kuuluvaa ohitusuomaa. Nyt työ on saatu päätökseen ja uoma avattiin marraskuun lopussa vaeltaville kaloille.

Metsähallitus julkaisi tänään uuden saimaannorpan kanta-arvion. Arvion mukaan norppakanta on kasvanut 10 yksilöllä. Saimaalla arvioidaan nyt elävän 430–440 norppaa.

Hiitolanjoesta povataan Rautjärvelle uhanalaisten vaelluskalojen paratiisia sekä houkuttelevaa matkailu- ja virkistysaluetta paikallisten ja turistien käyttöön. Joen viimeinen pato, Ritakosken pato, puretaan ensi syksynä.

WWF:n Luontolive-lähetyksessä sukelletaan tänä syksynä uhanalaisten järvitaimenten maailmaan. WWF vei kameran Äänekoskella sijaitsevaan kirkasvetiseen Mämmenkoskeen, joka on kunnostettu paratiisiksi uhanalaisille kaloille. 

Pohjois-Pohjanmaalla havaittiin tänä syksynä tuhansien metsähanhien joukossa äärimmäisen uhanalainen kiljuhanhipari. Nopeasti toimivan viestiryhmän ansiosta linnut saavat levähtää rauhassa ennen pitkää muuttomatkaa.