Luonnonsuojelu tuottaa tulosta

Ympäristöongelmiin, kuten ilmastonmuutokseen, laji- ja metsäkatoon voidaan edelleen vaikuttaa. Vaikka muutos voi viedä vuosikymmeniä, tuo pitkäjänteinen työ tulosta. Tällä sivulla voit tutustua luonnonsuojelutyömme tuloksiin.

Tutustu työmme tuloksiin

Vuonna 2019 teimme jälleen monipuolista työtä luonnon ja ympäristön hyväksi niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Lue lisää

Tutustu työmme tuloksiin

Vuonna 2019 teimme jälleen monipuolista työtä luonnon ja ympäristön hyväksi niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Viimeisimmät onnistumistarinat

Hyvät uutiset jäävät usein uhkakuvien jalkoihin. Kokosimme viisi positiivista uutista tukemistamme luonnonsuojeluhankkeista Aasiassa ja Afrikassa. Nämä esimerkit osoittavat, että luonnonsuojelussa onnistutaan.

Kiiltokakadujen hiljattain kuoriutuneet poikaset tuovat toivoa elämän elpymisestä Australian Kangaroo Islandilla.  Viime talviset massiiviset maastopalot tuhosivat jopa puolet ainutlaatuisen saaren luonnosta, mutta pesäpöntöt auttoivat lintuja selviämään.

WWF:n aluevastaava Ismo Marttinen on kuvannut jo kuolleeksi luullun Venla-norpan eteläisellä Saimaalla. Venla on vanhin elossa oleva saimaannorppa. Sen elämänkaari on osoitus siitä, että yksilöiden siirtäminen alueelta toiselle Saimaan sisällä voi olla tehokas tapa suojella saimaannorppaa.

WWF on yhteistyökumppaneineen avannut uhanalaisille vaelluskaloille 600 kilometriä jokivesistöä purkamalla turhia esteitä vaelluksen tieltä. Pisin yksittäinen avaus on ollut yli 120 kilometriä.

Uudet kuvat todistavat tiikerin levittäytyneen korkealle Himalajan vuoristoon myös Nepalissa. Tiikeri tallentui WWF:n riistakameroihin aiemmin tutkimattomalla alueella 2500 metrissä. Samoihin kameroihin tallentui myös uskomaton määrä muita lajeja.