Sääksiemot WWF:n Luontoliven sääksilivessä.

WWF palkitsee merkittävää työtä tekevän Sääksisäätiön 20 000 euron Panda-palkinnolla

WWF on myöntänyt vuosittaisen Panda-palkinnon Sääksisäätiölle, joka tukee sääksien ja muiden petolintujen suojelua ja tutkimusta. Säätiö palkittiin Panda-palkinnolla jo toista kertaa.

Tänään palkittu Sääksisäätiö on jo useiden vuosikymmenten ajan edistänyt aktiivisesti sääksien suojelua ja tutkimusta Suomessa. Säätiö on tänä vuonna muuttanut sääntöjään niin, että se toimii jatkossa myös muiden petolintujen suojelun, seurannan ja tutkimuksen kehittämiseksi.

Lisäksi säätiö tiedottaa petolintujen elintavoista ja uhkista, edistää eri toimijoiden välistä yhteistyötä ja kouluttaa petolintuharrastajia.

”Olemme erittäin kiitollisia palkinnosta. Se auttaa meitä toimintamme laajentamisessa niin, että Sääksisäätiön tomintakenttä tulee vastedes käsittämään maamme kaikkien petolintujen suojelun”, Sääksisäätiön toiminnanjohtaja Juhani Koivu kertoo.

Panda-palkinto on suuruudeltaan 20 000 euroa.

”Laajentunut toimenkuva vaatii eri yhteistyömuotojen kehittämistä sekä verkostojen luomista petolintuharrastajien ja eri toimijoiden välille. Valmistelutyö aiheuttaa huomattavia kustannuksia säätiölle. Merkittävä menokohde on myös lintuharrastajien kouluttaminen”, Koivu sanoo.

Sääksisäätiö palkittiin ensimmäisen kerran Panda-palkinnolla vuonna 2015.

Panda-palkinto täyttää 20 vuotta

WWF on jakanut vuosittaisen Panda-palkinnon jo 20 vuoden ajan, ja se on yksi Suomen suurimmista ympäristöpalkinnoista. Panda-palkinto on mahdollistanut useiden erilaisten luonnon- ja ympäristönsuojelun hankkeiden toteuttamisen.

”Tänäkin vuonna saimme lähes 30 korkeatasoista ehdotusta, joiden joukosta löysimme hienon voittajan”, toteaa WWF Suomen suojelujohtaja Jari Luukkonen.

Palkinto syntyi Anderssonin säätiön perustajan Heidi Anderssonin ideasta. Hänen ajatuksensa oli jakaa palkinto konkreettisesta tekemisestä ympäristön ja luonnon suojelemiseksi.

”Perustin Panda-palkinnon saatuani perinnön. Halusin jakaa hyvää muillekin ja tukea erityisesti ympäristönsuojelua, joka on aina ollut sydäntäni lähellä. Palkinnolla onkin tuettu tärkeitä hankkeita. Vuosien varrella on ollut huikeaa nähdä palkinnonsaajien intomieli ja perehtyneisyys ympäristöasioihin”, Andersson kertoo.

Viime vuonna Panda-palkinto jaettiin kahdelle toimijalle: Biologian ja maantieteen opettajien liitolle työstä vastuullisen ruoan kulutuksen edistämiseksi ja Paimion seudun ympäristöyhdistykselle arvokkaiden perinnemaisemien hoitamiseen.

Lisätietoja:
Suojelujohtaja Jari Luukkonen, WWF Suomi
jari.luukkonen@wwf.fi
puh. 040 585 0020

Sääksisäätiö:
Juhani Koivu, toiminnanjohtaja
0400 499 395
juhanikoivu3@gmail.com

Sääksikeskus:
Jouko Alhainen
040 528 3030
jouko.alhainen@pp.inet.fi

Kuvapyynnöt:
Miina Poikolainen
miina.poikolainen@wwf.fi
puh. 050 477 6977