Huikea aamu WWF:n Luontoliven sääksikamerassa: kolmas muna ja saimaannorppa

WWF:n Luontolive tarjosi luonnonystäville vappuaaton kunniaksi yllätyksen: sääksiemo pyöräytti pesään kolmannen munan samoihin aikoihin, kun saimaannorppa ui kuvan laidalla.

Sääksenpesässä on seurattu viime viikosta lähtien munintaa ja haudontaa. Vappuaaton aamuna sääksiemo muni pesään kolmannen munan. Lähetyksessä nähtiin samana aamuna myös odottamaton vieras, kun saimaannorppa ui kuviin.

Saimaannorppa tuli lähelle sääksien pesää ja nousi pesän taustalla olevalle kivelle. Kivi ei ilmeisesti ollut mieluisa, koska norppa sukelsi pian takaisin veteen ja pyöri kivien läheisyydessä etsien parempaa paikkaa. Lopulta se poistui kuvista.

Sääksen pesään voidaan odottaa mahdollisesti vielä neljättä munaa. Yleensä muninta tapahtuu 1–3 päivän välein. Livelähetyksen sääksiemo on muninut noin kolmen päivän syklillä, sillä edellinen muninta tapahtui lauantaina 27.4., ja ensimmäinen muna ilmestyi pesään 24.4. Haudonta-aika on sääksillä 34–38 vuorokautta. Poikaset kuoriutuvat kesäkuun alussa. Useimmiten kaikista munista kuoriutuu poikanen.

Saimaannorppien ystävät voivat tiirailla sääksen pesän vesistöä norpan näkemisen toivossa. Varsinainen WWF:n Norppalive alkaa myös lähiaikoina. Vappuaaton aamuna sulkeutuu WWF:n Luontoliven kyykamera, jonka lähetystekniikka viedään Saimaalle mahdollistamaan suursuosikki Pullervon makuukiven kuvaamista.

Katso sääksiä suorassa lähetyksessä osoitteessa luontolive.wwf.fi

Katso luontoa suorassa lähetyksessä!

Klikkaa WWF:n Luontoliveen katsomaan, mitä lajeja voit seurata suorassa lähetyksessä juuri nyt.

Katso WWF:n Luontoliveä

Katso luontoa suorassa lähetyksessä!

Klikkaa WWF:n Luontoliveen katsomaan, mitä lajeja voit seurata suorassa lähetyksessä juuri nyt.