Sääksiemot WWF:n Luontoliven sääksilivessä.

WWF:n Luontoliven sääksen pesässä jo kaksi munaa – uusia odotellaan

WWF:n Luontolivessä riitti tapahtumia viikonloppuna, kun sääksiemo pyöräytti pesäkuoppaan jo toisen munan. Nyt suorassa lähetyksessä jännitetään, muniiko emo vielä lisää.

Huhtikuussa avatussa WWF:n Luontoliven sääksikamerassa on ollut paljon nähtävää. Sääksinaaras saapui pesään 17.4., ja koiras seurasi perässä päivää myöhemmin. Sen jälkeen sääksipari aloitti pesän rakennuksen ja myöhemmin tiheän parittelun. Naaras muni ensimmäisen munan 24.4, toinen muninta tapahtui lauantaina 27.4.

Sääksi munii huhti-toukokuussa 1–4 munaa, joita naaras hautoo. Muninta tapahtuu 1–3 päivän välein. Munat ovat lähes soikeita ja niissä on hyvä suojaväri.

Koiras ruokkii hautovaa naarasta ja tuo pesään kahdesta kolmeen kalaa vuorokaudessa.

Haudonta-aika on 34–38 vuorokautta. Poikaset kuoriutuvat kesäkuun alussa. Useimmiten kaikista munista kuoriutuu poikanen.

Katso sääksien elämää WWF:n Luontolivessä. Samalla voit kanavasurffailla ja tarkkailla myös metsäpeurojen ja käärmeiden edesottamuksia.

Tekstissä on käytetty lähteenä teosta Pertti Saurola – Juhani Koivu (1987): Sääksi. Kanta-Hämeen lintumiehet ry, Forssa.

Katso luontoa suorassa lähetyksessä!

Klikkaa WWF:n Luontoliveen katsomaan, mitä lajeja voit seurata suorassa lähetyksessä juuri nyt.

Katso WWF:n Luontoliveä

Katso luontoa suorassa lähetyksessä!

Klikkaa WWF:n Luontoliveen katsomaan, mitä lajeja voit seurata suorassa lähetyksessä juuri nyt.