Henkeäsalpaava luontodokumentti luo ymmärrystä luonnon merkityksestä

Ihmeellistä luontoa, maailman harvinaisimpia eläinlajeja ja henkeäsalpaavia luontospektaakkeleja on nyt nähtävänä uudessa kahdeksanosaisessa luontodokumenttisarjassa. Our Planet -sarja esittelee upeiden luontokuvien rinnalla myös ne uhat, jotka vaarantavat eniten luonnon säilymisen.

Our Planet dokumenttisarja syntynyt Netflixin, Silverback Filmsin ja WWF:n nelivuotisen yhteistyön tuloksena. Sarjan tavoitteena on luoda laajaa ymmärrystä sille, miksi luonnon säilyminen on elintärkeää ja miksi sen puolesta on toimittava juuri nyt. Elämme historiallisesti ainutlaatuista aikaa: olemme ensimmäinen sukupolvi, joka ymmärtää, mitä olemme tekemässä maapallollemme, ja viimeinen, joka vielä pystyy tekemään asialle jotakin.

Sarja koostuu kahdeksasta osasta, joissa esitellään maapallon luonnon rikkautta ja monimuotoisuutta. Jaksoissa esillä ovat tärkeät elinympäristöt: napajäätiköt, viidakot, rannikkomeret, aavikot ja savannit, avomeret, makea vesi sekä metsät. Kaikki sarjan osat julkaistiin Netflixissä samaan aikaan 5. huhtikuuta 2019.

Sarjan kertojana on Sir David Attenborough ja sen on ohjannut Alastair Fothergill, paljon ihailua herättäneiden Planet Earth- ja Blue Planet -sarjojen luoja. Sarjaa on kuvattu 50 maassa ja sen tekemiseen on osallistunut noin 600 henkeä.

WWF on ollut mukana luonnontieteellisellä asiantuntemuksellaan ja varmistanut, että sarjassa esitetty tieto perustuu uusimpaan tieteelliseen tutkimukseen.

“Kotimme, ruokamme, ilma, jota hengitämme, vesi, jota juomme – kaikki on peräisin luonnosta. Koko elämämme ja kaikki asiat, jotka meille ovat tärkeitä, ovat riippuvaisia luonnosta. Our Planetin kaltaiset sarjat tuovat osaltaan luonnon merkitystä ihmisten tietoisuuteen ja toivottavasti herättävät halun toimia luonnon puolesta”, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

”Onneksi luonnon elpyminen on mahdollista, jos sille annetaan tilaisuus. Keinot ovat olemassa, niihin on vain tartuttava”, toteaa pääsihteeri Rohweder.

Sarjan sisällöstä voit lukea lisää englanniksi Our Planet -sivuilta.

Netflix on yhdysvaltalainen, maksullinen tilausvideopalvelu, joka tarjoaa elokuvia ja televisiosarjoja suoratoistona vastaanottajille. Netflixillä on 130 miljoonaa tilaajaa yli 190 maassa.

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.

Tilaa uutiskirje

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.

Sinua saattaa kiinnostaa