Luontoliven metsäpeurakamera suljettiin – katselukertoja yli kaksi miljoonaa

WWF on sulkenut Luontoliven metsäpeurakameran. Kamera avattiin huhtikuussa 2018 yhteistyössä Metsähallituksen Eräpalvelujen kanssa. WWF:n Luontoliveen avataan uusia kameroita viimeistään alkukeväästä.

WWF päätti sulkea metsäpeurakameran viime aikoina ilmenneiden teknisten haasteiden takia. Lähetys keräsi kaiken kaikkiaan 2 290 000 katselukertaa.

”Lähetimme yli 1,5 vuoden ajan suoraa kuvaa luonnosta, mikä on jo itsessään melkoinen saavutus ottaen huomioon Suomen sääolot. Katselukertojakin kertyi valtava määrä, joten emme voi olla kuin tyytyväisiä. Tavoitteemme oli tehdä harvojen ennestään tuntemaa metsäpeuraa tutuksi, ja uskomme onnistuneemme siinä”, WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen sanoo.

Suorassa lähetyksessä todistettiin muun muassa sarvien kalistelua, liukastelua lammen jäällä ja vastasyntyneiden vasojen edesottamuksia.

Kamera sijaitsi Lauhanvuoren kansallispuistossa olevassa 31 hehtaarin suuruisessa totutustarhassa. Totutustarha on osa Metsähallituksen koordinoimaa MetsäpeuraLIFE-hanketta, jossa metsäpeuroja suojellaan muun muassa palauttamalla laji alkuperäisille elinalueilleen.

”Metsäpeuran palautusistutus Länsi-Suomeen totutustarhoja hyödyntäen on hankkeen keskeisin osa. Se myös ymmärrettävästi kiinnostaa suurta yleisöä eniten. Luontoliven metsäpeurakamera on ollut meille oivallinen väline metsäpeuran sekä sen suojelun tunnetuksi tekemisessä”, toteaa MetsäpeuraLIFE–hankkeen projektipäällikkö Sakari Mykrä-Pohja.

Suomen alkuperäislajistoon kuuluva metsäpeura hävisi maastamme noin sata vuotta sitten. Laji teki paluun maahamme sotien jälkeen. Tällä hetkellä Suomessa arvioidaan elävän noin 2 200 yksilöä.

Luontoliveen uusia kameroita ensi vuonna

Metsäpeurakamera oli osa WWF:n laajempaa Luontolive-palvelua, jossa voi katsoa suoria lähetyksiä suomalaisesta luonnosta. Tällä hetkellä Luontolivessä ei ole käynnissä suoria lähetyksiä, mutta WWF avaa uusia viimeistään maalis-huhtikuussa.

”Talvella suorien lähetysten toteuttaminen on haasteellista, sillä akut tyhjenevät nopeasti aurinkopaneeleista huolimatta. Lupaamme avata uusia kameroita keväällä, kun luonto herää uuteen kukoistukseen. Emme myöskään sulje pois mahdollisuutta avata uudelleen jo entuudestaan tuttuja lähetyksiä”, WWF:n viestinnän asiantuntija Joonas Fritze sanoo.

WWF toteutti metsäpeurakameran yhdessä Metsähallituksen Eräpalvelujen kanssa. Luontoliven teknisestä toteutuksesta vastaavat Live Eye, Pukki Visuals ja BCaster.

Katso luontoa suorassa lähetyksessä!

Klikkaa WWF:n Luontoliveen katsomaan, mitä lajeja voit seurata suorassa lähetyksessä juuri nyt.

Katso WWF:n Luontoliveä

Katso luontoa suorassa lähetyksessä!

Klikkaa WWF:n Luontoliveen katsomaan, mitä lajeja voit seurata suorassa lähetyksessä juuri nyt.

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.

Tilaa uutiskirje

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.