Ei pöllömpää ajanvietettä ­– näillä vinkeillä tutustut lähiluontoon

Kaipaatko raitista ilmaa ja muuta ajateltavaa? Luonnossa liikkuen voit esimerkiksi tarkkailla kevään merkkejä tai kokeilla uusia harrastuksia. Poimi WWF:n asiantuntijoiden vinkit talteen ja lähde tutustumaan lähiluontoosi.

”Maaliskuussa koiraspöllöt kuuluttavat reviiriään ja ääntelevät hämärissä ja yön pimeydessä. Muista lämmin vaatetus ja kärsivällinen asenne.”

Anne Brax, viestintäjohtaja

”Nyt on aika lähteä juoksemaan omia polkuja. Polkujuoksussa kulkemiseen ja hetkeen on keskityttävä, joten aivojen on irrottauduttava ajatuksista. Loistavaa stressinpurkua.”

Tarja Hakala, johtaja, yksityisvarainhankinta

”Voit seurata kevään saapumista. Valitsemalla tarkkailun kohteeksi esimerkiksi tietyn puun tai puron päivittäisen ulkoilureittisi varrelta. Jos liikut perheen kanssa, jokainen voi valita oman kohteen, jota voitte käydä tutkailemassa päivittäin.”

Stella Höynälänmaa, suojeluasiantuntija

”Haapa, raita, pähkinä ja lepät kukkivat ennen lehtien puhkeamista. Lehtipuiden kukinnasta tietää, että kevät on jo alkanut, mutta kiihkein aika luonnossa on vielä edessä.”

Panu Kunttu, johtava metsäasiantuntija

”Hyvä tapa piristää omia ulkoiluhetkiä on aloittaa geokätköily. Harrastus on ilmainen, helppo toteuttaa ja tuo piristystä oman lähiympäristön tutkimiseen. Geokätköily vaatii yksinkertaisimmillaan vain älypuhelimen. Kädet voi desinfioida kätköllä käynnin jälkeen.”

Nadja Päärnilä, ympäristökasvatuksen harjoittelija

”Nyt on paras aika opetella lintujen ääniä. Muuttolinnuista kovin moni laji ei ole vielä palannut, joten laulajien määrä ei ole hirmuisen suuri. Jos nyt opettelee tunnistamaan lajin tai pari viikossa, huhtikuun lopulla tunteekin jo aika paljon laulajia.”

Essi Aarnio-Linnavuori, ympäristökasvatuksen johtava asiantuntija

”Voit rakentaa ja ripustaa uusia linnunpönttöjä. Pönttöjä kannattaa ripustaa pihapiirin lisäksi kaikenlaisiin metsiin. Ripustamiseen on syytä pyytää maanomistajan lupa.”

Anne Tarvainen, ohjelmapäällikkö, kansainvälinen kehitys

Viimeistä vinkkiä on muutettu ajankohtaan sopivaksi 23.3. kello 15.20.  Alkuperäinen vinkki: ”Linnunpöntöt voi puhdistaa pesintäkuntoon tuleville asukeille. Ohjeita linnunpönttöjen kunnostukseen esimerkiksi Birdlife Suomen sivuilta.”

Katso luontoa suorassa lähetyksessä!

Klikkaa WWF:n Luontoliveen katsomaan, mitä lajeja voit seurata suorassa lähetyksessä juuri nyt.

Katso WWF:n Luontoliveä

Katso luontoa suorassa lähetyksessä!

Klikkaa WWF:n Luontoliveen katsomaan, mitä lajeja voit seurata suorassa lähetyksessä juuri nyt.

Sinua saattaa kiinnostaa