Muoviroska uhkaa myös Itämerta – mitä tapahtuu muovirintamalla Suomessa?

WWF kutsuu kuulemaan ajankohtaista asiaa merten muoviroskasta ja ongelman ratkaisuista sekä siivoamaan roskasta kappaleen Oulun Nallikarin rantaviivaa.

KUTSU MUOVI-INFOON JA ROSKATALKOISIIN 22.9. OULUUN

Maailman merissä on yli 150 miljoonaa tonnia muoviroskaa. Määrän arvioidaan tuplaantuvan, jos asiaan ei pian puututa. Suunnan kääntämiseen tarvitaan kaikkien maailman maiden ja kansalaisten panosta.

Siksi WWF kutsuu kuulemaan ajankohtaista asiaa merten muoviroskasta ja ongelman ratkaisuista sekä siivoamaan roskasta kappaleen Nallikarin rantaviivaa.

Tervetuloa ravintola Nallikariin (Nallikarinranta 15) tiistaina 22.9. klo 10.00. Tilaisuudesta saat tietoa merten muoviroskaantumisesta ja aiempien roskienkeruutalkoiden tuloksista sekä muovien tutkimuksesta Itämerellä. Ilmaisessa tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Infotilaisuuden jälkeen n. klo 11.00 on mahdollista ottaa osaa muoviroskien keräystalkoisiin Nallikarin rannalla ja lähiympäristössä. Saappaat ja sadeasu mukaan! Työvälineet saat paikan päällä.

Ilmoittautumiset maanantaihin 21.9. klo 15 mennessä WWF:n meriasiantuntija Anna Soirinsuolle osoitteeseen anna.soirinsuo@wwf.fi

Kerro, osallistutko sekä infotilaisuuteen että talkoisiin, tai vain jompaankumpaan.

Ohjelma

10.00  Kahvittelua

10.15   Merten muoviroskaantumisen vaikutukset ja ratkaisut sekä Suomen ympäristökeskuksen muovien tutkimus ja muoviroskan seuranta Itämeressä/meriasiantuntija Anna Soirinsuo/WWF

11.00   Roskatalkoot Nallikarin rannalla ja ympäristössä. Kysymyksiä saa esittää asiantuntijalle, joka on mukana keräämässä roskaa.

14.00   Tilaisuus päättyy