Luontoliven rupiliskokamera sulkeutui – katselukertoja kertyi lähes 200 000

WWF:n Luontoliven rupiliskokamera lähetti koko alkukesän livekuvaa Suomen harvinaisimmasta sammakkoeläimestä, rupimanterinakin tunnetusta rupiliskosta.

Kuhisevaa metsälampea kuvannut kelluva livekamera oli monelle katsojalle ensikosketus rupiliskon elämään. WWF:n katsojapalautteiden mukaan moni kuuli rupiliskosta ensimmäistä kertaa juuri rupiliskokameran ansiosta, ja ihastui tarkkailemaan eläinten elämää kirkasvetisessä lammessa. Katselukertoja rupiliskokameralle kertyi lähes 200 000.

’’Luontoliven päätavoite on levittää tietoa harvinaisista ja uhanalaisista lajeista sekä niiden kohtaamista uhkista. Rupiliskon osalta tämä toteutui erinomaisesti. Rupiliskoja on nähty kesällä paljon hyvin lähellä kameraa ja niistä on saatu näyttävää kuvaa’’, sanoo Luontolivestä vastaava WWF:n kehityspäällikkö Justus Hyvärinen. 

(Juttu jatkuu rupiliskokameran parhaiden palojen jälkeen.)

Erittäin uhanalainen rupilisko on rauhoitettu ja suojeltava laji koko Suomessa. Se elää Suomessa muutamaa erillisesiintymää lukuun ottamatta vain Ahvenanmaalla ja Pohjois-Karjalan alueella. Elinympäristön pitää olla kostea metsä, mieluusti lehto.

Lähetyksessä nähtiin muun muassa rupiliskon ruokailuhetki ja kameralle poseeraava rupikonna. Tarkkasilmäiset onnistuivat bongaamaan kameran kuvista kasapäin erilaisia hyönteisiä ja muita pieniä vesieliöitä.

WWF toteutti kameran yhteistyössä Joensuun kaupungin ja Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen kanssa. Mahdollisista jatkokausista rupiliskokameralle päätetään myöhemmin tänä vuonna.

Tällä hetkellä WWF:n Luontolivessä voi edelleen uppoutua järvimaisemiin sääksien pesällä sekä merellisiin tunnelmiin Helsingin edustalla.

Katso luontoa suorassa lähetyksessä!

Klikkaa WWF:n Luontoliveen katsomaan, mitä lajeja voit seurata suorassa lähetyksessä juuri nyt.

Katso WWF:n Luontoliveä

Katso luontoa suorassa lähetyksessä!

Klikkaa WWF:n Luontoliveen katsomaan, mitä lajeja voit seurata suorassa lähetyksessä juuri nyt.