Earth Hour oli jälleen menestys: 1,5 miljoonaa suomalaista osallistui WWF:n ympäristötempaukseen

Suomessa ja maailmalla näytettiin jälleen yhteinen valomerkki maapallon puolesta lauantaina 26. maaliskuuta. Noin 1,5 miljoonaa suomalaista näytti joukkovoimaa maapallon puolesta. Maailmanlaajuisesti tapahtumaan otti osaa 192 maata ja maantieteellistä aluetta.

WWF Suomen Kantar TNS:llä teettämän kyselytutkimuksen mukaan noin 1,5 miljoonaa 15–79-vuotiaista suomalaisista osallistui Earth Houriin lauantaina 26. maaliskuuta.

”Elämme haastavia aikoja, ja Earth Hour tarjosi monelle tärkeän tilaisuuden yhteisöllisyyteen, yhdessä olemiseen ja parempaan tulevaisuuteen vaikuttamiseen. Nyt pallo on heitetty päättäjille, joiden vastuulla on kuulla viestimme ja toimia ilmaston ja luonnon hyväksi”, WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder sanoo.

WWF:n alulle panemassa Earth Hourissa miljoonat ihmiset ympäri maailmaa sammuttavat valonsa tunniksi symbolisena eleenä ympäristön puolesta. Kaikki suuret kaupungit ja kymmenet kunnat kertoivat osallistumisestaan Earth Houriin joko somessa tai tapahtuman verkkosivuilla. Näiden lisäksi sadat yritykset osallistuivat tapahtumaan eri tavoin. Valot sammuivat muun muassa Helsingissä päärautatieaseman kivimiesten lyhdyistä, Presidentinlinnasta, Lahdessa Sibeliustalosta, Turussa tuomiokirkosta sekä Tampereella Näsinneulasta.

Suomalaiset tekivät tuhansia lupauksia maapallolle

Tänä vuonna WWF keräsi Earth Hourin kunniaksi suomalaisilta lupauksia maapallolle. Valittavina oli esimerkiksi syömiseen, kuluttamiseen ja liikkumiseen liittyviä lupauksia.

WWF:n verkkosivuilla tehtiin yhteensä 3035 lupausta maapallolle. Lisäksi sadat ihmiset tekivät lupauksen sosiaalisessa mediassa. Oppilaitoksissa käsiteltiin ympäristöaiheita Earth Hour -viikolla ja lähes 400 oppilasta ympäri Suomea teki lupauksen maapallolle.

”Kunnat, yritykset, oppilaitokset ja muut organisaatiot ovat erittäin tärkeä osa Earth Hourin rakentamista. Tänä vuonna eri tahot ilmoittautuivat mukaan huomattavasti viime vuosia ahkerammin. On hienoa huomata, miten tärkeää ilmastonmuutoksen hillitseminen on myös organisaatioille”, Earth Hourin tuottaja Maria Rautio-Runeberg sanoo.

Kansainvälisesti Earth Houria vietettiin tänä vuonna 192 maassa ja maantieteellisellä alueella. Valot sammuivat lukuisista tunnetuista maamerkeistä, kuten Sydneyn oopperatalosta, Brandenburgin portista Berliinissä, Victoria Harbourista Hong Kongissa ja Eiffel-tornista Pariisissa.

Sosiaalisessa mediassa tapahtuma sai aikaan enemmän liikehdintää maailmalla kuin koskaan aiemmin. Tapahtumaan liittyvät sosiaalisen median päivitykset saavuttivat jopa 7,8 miljardia näyttökertaa, kun viime vuonna näyttökertoja kertyi 6,7 miljardia. Earth Hourin hashtagit trendasivat Twitterissä tai Google-hauissa 35 maassa.

Tutkimus toteutettiin Kantar TNS:n internetpaneelissa Gallup Forumissa 27.–29.3. 2022 ja siihen vastasi 1034 henkilöä. Aineisto edustaa Manner-Suomen 15–79-vuotiasta väestöä.

Auta Ilmasto-kummina

Kummina tuet poliittista vaikuttamistyötämme sekä ilmastonmuutoksesta kärsivien lajien ja elinympäristöjen suojelua koko kansainvälisen verkostomme voimin. Nyt on kiire toimia yhdessä!

Lahjoita alk. 10 €/kk

Auta Ilmasto-kummina

Kummina tuet poliittista vaikuttamistyötämme sekä ilmastonmuutoksesta kärsivien lajien ja elinympäristöjen suojelua koko kansainvälisen verkostomme voimin. Nyt on kiire toimia yhdessä!