”Jari Niemelä oli koko sydämestään luonnon puolella”

WWF Suomen hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja, professori Jari Niemelä on kuollut. WWF Suomi ilmaisee osanottonsa Niemelän omaisille ja muistaa Niemelää lämmöllä. 

Yli 20 vuotta WWF Suomen hallituksessa toiminut professori Jari Niemelä kuoli tiistaina 5. heinäkuuta 2022. Niemelä aloitti WWF Suomen hallituksessa 2001 ja toimi hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2004 alkaen. Hänet muistetaan lämminhenkisenä, ratkaisukeskeisenä ja optimistisena luonnonsuojelijana, jolle etenkin ympäristökasvatus oli sydämen asia. 

”Jari on ollut sekä minulle henkilökohtaisesti että myös WWF Suomelle todella tärkeä tuki ja kumppani. Hänen kanssaan oli innostavaa työskennellä ja hän oli koko sydämestään luonnon puolella”, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder. 

Kestävä kehitys ja tulevien sukupolvien rooli olivat Niemelälle tärkeitä asioita. Niemelän tuki vaikutti suuresti siihen, että WWF Suomi onnistui perustamaan WWF:n kansainvälisen ympäristökasvatusohjelman. 

Niemelän oma ala oli biologia, josta hän väitteli tohtoriksi 1988 aiheenaan Ahvenanmaan kovakuoriaiset. Niemelä toimi Helsingin yliopistossa monessa tehtävässä, viimeisimpänä yliopiston rehtorina. Hän jäi tästä tehtävästä pois terveyssyistä tammikuun lopussa 2022. 

”Jari oli sydämeltään luonnonsuojelija ja se näkyi vahvana sitoutumisena työmme tukemiseen. WWF:n tavoite rakentaa maailma, jossa luonto ja ihminen voivat elää sopusoinnussa, oli hänelle tärkeä. Jäämme syvästi kaipaamaan Jaria ja otamme osaa hänen omaistensa suruun”, Rohweder sanoo. 

WWF Suomen hallituksen väliaikaisena puheenjohtajana toimii toistaiseksi varapuheenjohtaja Lea Kauppi.