Earth Hourin viettoa

Earth Hour -tapahtumat kokoavat ihmisiä yhteen ympäri Suomea

WWF:n Earth Houria vietetään lauantaina 25. maaliskuuta, ja kaupungit, yhteisöt, organisaatiot ja kansalaiset osallistuvat tapahtumaan monin eri tavoin. Yleisötapahtumat kokoavat ihmisiä muun muassa taiteen, ruuan ja puheenvuorojen äärelle. Alla on poimintoja Earth Hour -viikon tapahtumista ympäri maata. Viettäisitkö Earth Houria vaikkapa ilmaisessa konsertissa tai kynttilöin valaistussa ravintolassa?

Kaikille avoimet yleisötapahtumat

Maan tunti – sähkötöntä livemusiikkia, Turku

Turun elävän musiikin yhdistys Telmu ry
Aninkaistenkatu 5, Turku
25.3. kello 18.00–19.30

Maan tunti -ilta tarjoilee akustista ja äänentoistovapaata tunnelmointia B-galleriassa Turussa. Esiintyjinä ovat Topias Tiheäsalo ja Antti Alanko, joiden käsistä kuullaan juurevaa ja kokeellista kitarointia.

Kirjastosta aktivistiksi -luontoilta, Helsinki

Tapanilan kirjasto
Hiidenkiventie 21, Helsinki
23.3. kello 18.00–20.00

Osa tapahtumista järjestetään jo ennen virallista Earth Hour -päivää. Tapanilan kirjaston luontoillassa inspiroidutaan ympäristöaiheista torstaina 23. maaliskuuta. Toimittaja Seppo Puttonen antaa lukuvinkkejä ympäristöaiheisesta kaunokirjallisuudesta, ja informaatikko Tuula Rönkä esittelee Kirjastosta aktivistiksi -kampanjaa ja aktivistidiplomia.

Tavaran tarina -näyttely, Asikkala

Koulutuskeskus Salpaus
Asikkalantie 21, Vääksy
25.3. kello 10.00–14.00

Asikkalan kirjastossa on maaliskuun loppuun saakka Koulutuskeskus Salpauksen ympäristöalan opiskelijoiden kokoama näyttely nimeltä Tavaran tarina – Elinkaarinäyttely, jossa voi tutustua eri tavaroiden hiilijalanjälkeen ja kierrätysmateriaalien käyttöön.

Taivaan ilmiöt 1800-luvun ihmisten kirjeissä, Helsinki

Helsingin observatorio / Helsingin yliopistomuseo
Kopernikuksentie 1, Helsinki, Suomi
25.3. kello 16.00–18.30

Helsingin observatorion tilaisuudessa tarkastellaan, miten taivaan ilmiöitä on kuvailtu vanhoissa kirjeissä ja millaisia astronomisia havaintoja teki 1800-luvulla syntynyt taidemaalari tai työmies. Ilmaisessa tilaisuudessa on ennakkoilmoittautuminen. Lisäksi päivän aikana yleisö voi tutustua Helsingin observatorion näyttelyihin kaksi yhden hinnalla klo 12–16.

Elämme muutoksessa -yleisötapahtuma, Joensuu

Suomen Punainen Risti, Savo-Karjalan piiri
Siltakatu 1, 80100 Joensuu
23.3. kello 14.00–17.00

Torstaina 23. maaliskuuta Suomen Punaisen Ristin tapahtumassa eri alojen ammattilaiset saapuvat kertomaan ilmastonmuutoksesta, sen tuomista muutoksista ja tarvittavista toimista ravintola Kerubiin.

Earth Hour ravintoloissa

Junk y Vegan ravintolan Earth Hour, Helsinki

Junk y Vegan Sanomatalo
Postikuja 2, 00100 Helsinki
25.3. kello 20.00–22.30

Sanomatalon Junk y Vegan -ravintolassa nautitaan illalla kynttilänvalon tuomasta tunnelmasta. Earth Hourin kunniaksi ravintolan listalta löytyy tarjoushintaisia ruokia ja juomia.

Puijonsarven Earth Hour, Kuopio

Original Sokos Hotel Puijonsarvi
Minna Canthin katu 16, Kuopio
25.03 20.30–21.30

Sokos Hotel Puijonsarvessa valaistus himmennetään kello 20.30. Illan aikana hotellin ravintoloissa, Frans&Sophiessa ja Ehtassa, suositellaan erityisesti kasvisruokia. Ravintola Ehtan kasvisannoksista saa myös 10 prosentin alennuksen.

Bar Loosisterin Earth Hour, Helsinki

Hämeentie 50, Helsinki
25.3. kello 20.30–21.30

Helsingissä sijaitseva Bar Loosister tarjoaa koko päivän ajan vegaanisista pääruoka-annoksista 20 prosentin alennuksen. Ravintolassa sammutetaan valot tunniksi kello 20.30. 

Santa’s Hotels Aurora & Restaurant – tunti tu­le­vai­suu­del­le, Luosto

Santa’s Hotels Aurora
Luppokeino 1, 99555 Luosto
25.03.2023 kello 20.30–21.30

Santa’s Hotels Auroran ravintolassa sammutetaan sisävalot ja nautitaan illallisesta kynttilänvalossa tunnin ajan kello 20.30–21.30.

Valot sammuvat ravintola Centralissa, Vaasa

Ravintola Central
Hovioikeudenpuistikko 21, Vaasa
25.3. kello 20.30–21.30

Vaasassa ravintola Central näyttää valomerkin luonnon puolesta sammuttaen valot kello 20.30, minkä jälkeen illallista nautitaan kynttilän valossa tunnin ajan. Ravintola tarjoaa 10 prosentin alennuksen tietyistä annoksista.

Seurakuntien Earth Hour -tapahtumat

Ekomessu ja hävikki-iltapala, Vaasa

Vaasan suomalainen seurakunta
Kirkkopuistikko 24, Vaasa
25.3. kello 19.30–21.30

Vaasan kirkossa ehtoollisjumalanpalveluksen yhteydessä sammutetaan valot osana Earth Houria ja nautitaan kasvispainotteinen, hävikkiruuasta valmistettu iltapalan yhdessä.

Hämärien laulujen ilta, Kittilä

Kittilän seurakunta
Valtatie 95, Kittilä
25.3. kello 19.30–20.30

Hämärien laulujen illassa mietitään ilmastonmuutoksen torjuntakeinoja laulujen ja musiikin lomassa. Luvassa on yhteislaulua, sooloesityksiä, urkumusiikkia ja saksofonia. Tilaisuuden päätteeksi sammutetaan valot.

Rukoushetki kynt­ti­löi­den valossa, Haapajärvi

Haapajärven seurakunta
Ronkaalankuja 3, Haapajärvi
25.3. kello 20.30–21.30

Haapajärven seurakunta järjestää rukoushetken kynttilöiden valossa Seurakuntakoti Marian kappelissa. Valot sammutetaan seurakunnan tiloista tunnin ajaksi.

Musiikkia ja rukoushetki ilmaston puolesta, Rovaniemi

Rovaniemen seurakunta
Yliopistonkatu 1, Rovaniemi
25.3. kello 20.00–22.00

Rovaniemen seurakunta osallistuu Earth Houriin mahdollistamalla tunnelmallisen illanvieton kirkossa kynttilän valossa. Tapahtumassa vietetään aikaa yhdessä rukouksen, musiikin, syvällisen keskustelun ja iltapalan merkeissä.

Ilmas­to­ys­tä­väl­li­sen kynt­ti­läil­lal­li­nen, Salla

Sallan seurakunta
Tennontie 5, Salla
25.3. 19.00–23.00

Sallan kirkossa vietetään Earth Houria sammuttamalla osa kirkonmäen valoista tunniksi. Ennen valomerkkiä kirkossa on lyhyt rukoushetki ehtoollisella. Tapahtuman aikana kirkon Wanhassa salissa on tarjolla ilmastoystävällinen kynttiläillallinen. Illallisen hinta on aikuisille 10 euroa ja lapsille 5 euroa. Illallisen tuotolla tuetaan puiden istutusprojekteja Afrikassa.

Tutustu Earth Hour -tapahtumiin

Earth Hour näyttää valomerkin ilmaston ja luonnon puolesta sammuttamalla turhat valot tunnin ajaksi. Useat yritykset, yhteisöt ja organisaatiot ympäri Suomen osallistuvat tapahtumaan. Tutustu tapahtumiin Earth Hour -sivulla!

Katso kaikki tapahtumat

Tutustu Earth Hour -tapahtumiin

Earth Hour näyttää valomerkin ilmaston ja luonnon puolesta sammuttamalla turhat valot tunnin ajaksi. Useat yritykset, yhteisöt ja organisaatiot ympäri Suomen osallistuvat tapahtumaan. Tutustu tapahtumiin Earth Hour -sivulla!