Miljoonia katselukertoja viime vuonna kerännyt sääksikamera tekee paluun WWF:n Luontoliveen

WWF:n suosittu suora lähetys sääksen pesältä on alkanut. WWF toteuttaa livelähetyksen jo seitsemännen kerran. Viime vuonna sääksikamera keräsi yhteensä lähes 2,9 miljoonaa katselukertaa.

”Kameramme välittää jälleen suoraa lähetystä sääksen pesältä. Lähetyksessä päästään toivottavasti taas seuraamaan pesänrakennusta, munien hautomista ja poikasten varttumista. Kamera on myös oiva kurkistusikkuna kevään etenemiseen Saimaalla”, WWF:n kehityspäällikkö Justus Hyvärinen sanoo. 

Sääksen pesältä on kesän lopulla lähtenyt lentoon yleensä 2–3 poikasta. Vuonna 2021 pesintä kuitenkin epäonnistui.   

Sääksikamera on alusta alkaen lukeutunut WWF:n Luontoliven suosituimpiin lähetyksiin. Hyvärinen arvioi, että suosion syynä ovat Saimaan upeat näkymät ja lähetyksen jatkuvat tapahtumat. 

”Sääkset ovat suurimman osan ajasta kameran edessä, joten katsottavaa riittää. Vielä pesä on tosin tyhjä, ja odotamme sääksiä saapuvaksi lähipäivinä”, Hyvärinen sanoo. 

Sääksi on paikkauskollinen, joten kameran eteen odotetaan samaa paria kuin aikaisempina vuosina, kunhan ne selviävät pitkästä muuttomatkasta. 

WWF toteuttaa lähetyksen yhteistyössä Sääksisäätiön, Pyyvilän osakaskunnan, Juha Taskisen, Live Eyen ja Pukki Visualsin kanssa. 

Kevään aikana avautuu kolme muutakin livelähetystä 

Sääksikamera on osa WWF:n laajempaa Luontolive-palvelua, jossa seurataan suoria lähetyksiä suomalaisesta luonnosta. Aiemmin kamerat ovat taltioineet muun muassa saimaannorpan, kyyn, rupiliskon ja taimenen elämää. Lähetyksiä on katsottu jo lähes 25 miljoonaa kertaa. 

”Haluamme livekameroiden avulla tuoda luonnon ihmisten lähelle. Lisäksi uskomme, että luonnon tarkkailu, vaikka virtuaalisestikin, on viime vuosien epävarmoina aikoina tuonut monelle iloa ja lohtua”, WWF:n viestintäjohtaja Joonas Fritze sanoo. 

WWF avaa kuluvan kevään aikana myös perinteisen Norppaliven sekä toisen norppakameran, jossa seurataan itämerennorppien elämää Saaristomerellä. Lisäksi WWF pyrkii avaamaan aivan uuden, vielä yllätyksenä pidettävän, kameran huhtikuun aikana.  

Siirry sääksikameran pariin!

WWF:n Luontoliven sääksikamerassa seurataan sääksiparin pesintää jo kuudennen kerran. Linnut tapaavat saapua huhtikuun alkupuolella. Jokohan ne ovat pesällä?

Katso sääksikameraa

Siirry sääksikameran pariin!

WWF:n Luontoliven sääksikamerassa seurataan sääksiparin pesintää jo kuudennen kerran. Linnut tapaavat saapua huhtikuun alkupuolella. Jokohan ne ovat pesällä?