WWF:n Earth Houriin osallistui 1,3 miljoonaa suomalaista ja luonnolle annettiin ennätysmäärä lupauksia

Maailman suurin ympäristötapahtuma Earth Hour näytti lauantaina 25.3. jälleen yhteisen valomerkin luonnon ja ilmaston puolesta ja innosti ihmisiä ympäri maailmaa toimimaan ympäristön hyväksi.  

WWF Suomen YouGovilla teettämän kyselytutkimuksen mukaan WWF:n Earth Houriin osallistui eri tavoin noin 1,3 miljoonaa 15–79-vuotiasta suomalaista. Earth Hourin aikana useat kodit, julkiset rakennukset ja maamerkit pimenivät tunnin ajaksi symbolisena eleenä ympäristön puolesta. Suomessa valot sammuivat muun muassa Helsingin päärautatieasemalta, Tampereen Näsinneulasta ja Turun tuomiokirkosta. 

“Kun miljoonat ihmiset osoittavat yhtä aikaa tahtonsa suojella ympäristöä, se luo toivoa ilmastokriisin ja luontokadon vastaiseen työhön”, sanoo WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder. 

“Valomerkki on myös selkeä viesti tulevalle hallitukselle: päättäjien on osoitettava poliittista selkärankaa ja tehtävä päätöksiä, jotka torjuvat luontokatoa ja ilmastokriisiä.” 

Yli 4 400 lupausta luonnolle

Suomessa kerättiin osana Earth Houria lupauksia luonnolle, ja niitä annettiin tänä vuonna WWF:n verkkosivuilla 4 411 kappaletta. Lupauksista suosituin oli valojen sammuttaminen Earth Hourin ajaksi. Seuraavaksi suosituimmat lupaukset olivat lupaus äänestää eduskuntavaaleissa luontomyönteistä ehdokasta ja lupaus kokeilla kasvipainotteista ruokavaliota. 

Äänestyslupauksen suosio osoittaa, kuinka tärkeänä osallistujat pitävät sitä, että päättäjät panostavat tulevina vuosina ilmastokriisin torjuntaan ja luonnon köyhtymisen pysäyttämiseen. 

“Suuri joukko lupauksen antaneista haluaa muuttaa ruokailutottumuksiaan ympäristöystävällisiksi. Toivomme, että päättäjätkin ymmärtävät, millainen potentiaali kasvipohjaisessa ruuassa on ympäristön lisäksi myös talouden kannalta. Kasvipohjaisen ruuan tuotekehitystä ja tuotantoa kannattaa tukea myös Suomessa”, toteaa WWF:n ruokaohjelman ohjelmajohtaja Stella Höynälänmaa. 

Maailmalla Earth Houriin osallistui miljoonia ihmisiä yli 190 maassa, ja useat tunnetut maamerkit sammuttivat valonsa Earth Hour -tunnin ajaksi, esimerkiksi Sydneyn oopperatalo, YK:n päämaja New Yorkissa ja Notre-Damen katedraali Pariisissa.  

Tutkimuksen toteutti YouGov. Tiedot kerättiin sähköisenä kyselynä 26.–27.3.2023 välisenä aikana YouGov Finlandin kuluttajapaneelissa ja siihen vastasi 1016 henkilöä. Aineisto edustaa Manner-Suomen 15–79-vuotiasta väestöä. 

Auta Ilmasto-kummina

Kummina tuet poliittista vaikuttamistyötämme sekä ilmastonmuutoksesta kärsivien lajien ja elinympäristöjen suojelua koko kansainvälisen verkostomme voimin. Nyt on kiire toimia yhdessä!

Lahjoita alk. 10 €/kk

Auta Ilmasto-kummina

Kummina tuet poliittista vaikuttamistyötämme sekä ilmastonmuutoksesta kärsivien lajien ja elinympäristöjen suojelua koko kansainvälisen verkostomme voimin. Nyt on kiire toimia yhdessä!