Nyt kannattaa katsoa: Kaikki lapinpöllön poikaset kuoriutuneet WWF:n Luontolivessä

WWF:n Luontolivessä seurataan lapinpöllön pesintää Keminmaalla. Pesässä on nyt neljä poikasta, joiden elämää katsojat saavat ihastella vielä muutaman viikon ajan.

Poikaset kuoriutuivat muutaman päivän välein toukokuun lopussa. Tällä hetkellä ne hakevat vielä suojaa naaraasta ja ovat riippuvaisia koiraan pesälle tuomasta ravinnosta.

”Lapinpöllökameramme on kerännyt jo yli puoli miljoonaa katselukertaa. Se osoittaa, että pöllöjen elämä on kiinnostanut suomalaisia laajasti. Nyt seurattavaa on entistä enemmän, kun atsojat pääsevät tarkkailemaan poikasten elämän alkutaivalta”, WWF:n kehityspäällikkö Justus Hyvärinen sanoo.

Kuoriutumisen jälkeen poikaset ovat pesässä kahden-kolmen viikon ajan, jonka jälkeen ne pudottautuvat maahan ja jatkavat itsenäisten taitojen hankkimista alueella liikkuen ja kiipeillen. Ne ovat taitavia kiipeilemään ja pääsevät puun runkoja pitkin hyvinkin korkealle.

Poikue pysyy yleensä pesän lähellä, kunnes ne oppivat lentämään noin 40 vuorokauden ikäisinä. Sen jälkeen poikaset siirtyilevät porukkana aina syyskuun loppuun/lokakuulle, jonka jälkeen poikue hajaantuu.

Lapinpöllökamera on osa WWF:n laajempaa Luontolive-palvelua, jossa seurataan suoria lähetyksiä suomalaisesta luonnosta. Tällä hetkellä suorassa lähetyksessä voi seurata myös sääksiä, itämerennorppia ja saimaannorppia.

WWF sulkee saimaannorppien köllöttelyä kuvaavan Norppaliven ensi viikolla. Tänä keväänä saimaannorpat näyttäytyivät lähetyksessä harvakseltaan. Sääksien pesään odotetaan kuitenkin poikasia pian, ja seurattavaa riittänee elokuulle saakka.

Aiemmin kamerat ovat taltioineet muun muassa saimaannorpan, kyyn, rupiliskon ja taimenen elämää. Lähetyksiä on katsottu jo yli 25 miljoonaa kertaa.

WWF:n Luontoliven teknisestä toteutuksesta vastaavat Live Eye Oy ja Pukki Visuals.

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.

Tilaa uutiskirje

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.