WWF:n Vuoden luontokirja -kilpailun tämän vuoden finalistit ovat nyt selvillä

WWF:n vuosittain järjestämän Vuoden luontokirja -kilpailun finalistiteokset on valittu. Voittajan valitsee tänä vuonna kirjailija ja toimittaja Aino Huilaja. Palkinto jaetaan 46. kerran.

Suomalaisten luonnonmetsien kohokohtia ja kohtalonhetkiä, lajirikkaita ja kulkijansa hurmaavia soita sekä yössä saalistavia helmipöllöjä. Näihin aiheisiin syvennytään WWF:n Vuoden luontokirja -kilpailun tämän vuoden finaaliin edenneissä neljässä teoksessa.

Erkki Korpimäen Helmipöllö: Metsän ja ihmisen hyvinvoinnin vartija (Tammi) on maastotutkimuksiin perustuva teos metsissä elävästä yön saalistajasta, helmipöllöstä. Kirja tuo esiin helmipöllön elämän kiehtovimmat salat pariutumisesta, lisääntymisestä ja jälkeläishoidosta.

Mika Honkalinnan Suo siellä (Docendo) on tarinallinen valokuvateos suomalaisista soista, jotka ovat kappale kaikkein villeintä ja alkuperäisintä luontoamme. Teos kuljettaa lukijan niin pohjoisen tulvivalle aapasuolle, etelän keidassuolle kuin pohjoiskarjalaiselle ennallistamisalueelle suo-ojia tukkimaan.

Miina Mäen & Anni Pöyhtärin Elonkirjo (WSOY) sukeltaa maamme ainutlaatuiseen luontoon: suojeltuihin ja uhanalaisiin luonnonympäristöihin, lajien kirjoon ja ekosysteemien monimuotoiseen maailmaan.

Ritva Kovalaisen & Sanni Sepon Pohjoistuulen metsä (Hiilinielu tuotanto ja Miellotar) kuvaa rikkaita ekosysteemejä, jollaisia pohjoiset havumetsämme parhaimmillaan ovat, mutta se kertoo myös metsien hupenemisesta ja toisaalta pyrkimyksistä niiden säilyttämiseksi.

Kilpailuun osallistui yhteensä 32 luontoaiheista kirjaa, joista WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder ja suojelujohtaja Jari Luukkonen valitsivat finaaliin edenneet neljä teosta.

”Suomalaisten luontokirjojen moniulotteisuus ja korkea laatu on todella ilahduttavaa. Tämän vuoden finalistit johdattavat lukijansa hienosti luonnon keskelle”, Luukkonen toteaa.

Vuoden luontokirja -kilpailussa etsitään joka vuosi suomalaiskustanteista teosta, jossa luonnon- ja ympäristönsuojelun sanoma pääsee vahvasti esille. Voittajakirjan valinnassa kiinnitetään huomiota lukijaystävälliseen kieleen sekä ulkoasuun.

Voittajateoksen valitsee tänä vuonna kirjailija ja toimittaja Aino Huilaja. Voittaja julkistetaan joulukuun alussa.

WWF:n Vuoden luontokirja on valittu vuodesta 1978. Viime vuonna kilpailun voitti Antti Kolin teos Perhosbaarista liskonpetiin (Kirjapaja).

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.

Tilaa uutiskirje

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.