WWF Suomen pääsihteeri vaihtuu – Liisa Rohweder jää eläkkeelle, uudeksi pääsihteeriksi valittu Jari Luukkonen

WWF Suomen pääsihteerinä vuodesta 2009 asti toiminut Liisa Rohweder jää eläkkeelle pääsihteerin tehtävästä 31.3. WWF Suomen hallitus on valinnut uudeksi pääsihteeriksi WWF:n suojelujohtajana tällä hetkellä toimivan Jari Luukkosen.

Kauppatieteiden tohtori Liisa Rohweder aloitti WWF Suomen pääsihteerinä vuonna 2009. Rohwederin pääsihteerikaudella WWF Suomi on tehnyt hartiavoimin töitä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja luontokadon pysäyttämiseksi innostamalla kansalaisia ja vaikuttamalla politiikkaan ja yrityksiin. Etenkin viime vuosina WWF on ollut nostamassa luontokatoa julkiseen keskusteluun ja päätöksentekoon ilmastokriisin rinnalle.

”Vaikka uutisotsikot luonnon tilasta ovat edelleen valtaosin synkkiä, olen toiveikas, sillä ympäristökysymykset eivät ole koskaan aikaisemmin olleet yhtä vahvasti päättäjien agendalla kuin nyt”, Rohweder sanoo.

Rohwederin mukaan luontoa ei voi suojella, jos kaihtaa haasteita.

“Tässä työssä kohtaa väistämättä pettymyksiä, emmekä ole niiltä pääsihteerikaudellani välttyneet. Vaikeina hetkinä voimaa ovat antaneet luonnonsuojelun onnistumiset, joita niitäkin on onneksi kertynyt runsaasti.”

Rohwederin pääsihteerikauden aikana merikotka voitiin poistaa uhanalaisten lajien listalta, saimaannorppakanta on lähes tuplaantunut ja patoja on ryhdytty purkamaan uhanalaisten vaelluskalojen tieltä. WWF Suomi on myös tukenut luonnonsuojelua ulkomailla, ja esimerkiksi WWF Suomen pitkäaikaisessa kumppanimaassa Nepalissa on onnistuttu tuplaamaan tiikerien määrä. WWF on myös vaikuttanut muun muassa kalakaupan vastuullisuuteen, kasvipainotteisen ruokavalion yleistymiseen sekä finanssisektorin murrokseen kohti vastuullista sijoittamista.

“Nämä kaikki ovat saavutuksia, joihin WWF:n pitkäjänteisellä työllä on ollut merkittävä vaikutus. Kiitokset kuuluvat tietenkin paitsi WWF Suomen sitoutuneille ja asiantunteville työntekijöille myös kaikille tukijoille, yhteistyökumppaneille ja uskomattomille vapaaehtoisille, joiden kanssa olemme saaneet kunnian työskennellä”, Rohweder sanoo.

Suojelujohtaja Jari Luukkonen

Jari Luukkonen on työskennellyt WWF:ssä neljällä vuosikymmenellä.

Uudeksi pääsihteeriksi valittu Jari Luukkonen

WWF:n uutena pääsihteerinä 1.4. aloittava Jari Luukkonen on työskennellyt WWF:ssä vuodesta 1995 lähtien. Luukkonen aloitti järjestössä projektipäällikkönä vastuullaan arktinen luonto ja sisävedet. Suojelujohtajana hän on toiminut vuodesta 1997 lähtien.

”Ilmastokriisi ja luontokato ovat yhteisiä haasteitamme, oli ihmisen arvomaailma millainen hyvänsä. Siksi haluamme innostaa yhä suuremman joukon kansalaisia, yrityksiä, päättäjiä ja muita kumppaneita pysäyttämään kanssamme ympäristön hätätilan”, Luukkonen sanoo.

”Luonnon hyvinvointi on kaiken kestävän kehityksen perusta, ja sen eteen teemme töitä jatkossakin. Meidän on oltava entistäkin vaikuttavampia, innovatiivisempia ja innostavampia, jotta saamme käännettyä kehityksen suunnan kestäväksi”, Luukkonen sanoo.

Pääsihteerin valitsi WWF Suomen hallitus. Hallituksen puheenjohtajan Lea Kaupin mukaan WWF saa Luukkosesta pääsihteeriksi kokeneen johtajan.

”Liisa Rohwederin kaudella WWF Suomen henkilöstö on kasvanut 24:stä yli 80een, mikä on tarkoittanut lisääntynyttä vaikuttavuutta. Myös WWF:n talous ja brändi ovat Liisan eläköityessä vahvalla pohjalla. Halusimme WWF:n jatkavan samalla menestyksekkäällä linjalla, ja Liisan tukena vuosikaudet ansiokkaasti toiminut Jari Luukkonen oli luonteva valinta uudeksi pääsihteeriksi”, Kauppi sanoo.

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.

Tilaa uutiskirje

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.