Puretaan laittomat tulipaikat Nuuksiossa 24.10.2020!

WWF järjestää yhteistyössä Metsähallituksen ja Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa laittomien tulipaikkojen siivoustalkoot Nuuksion kansallispuistossa lauantaina 24.10.2020.

Nuuksiossa havaittiin kesän aikana lähes 250 laitonta tulipaikkaa. Luonnon kulumisen minimoimiseksi on tärkeää, että laittomat tulipaikat siivotaan pois.

Tapahtuma vedetään läpi lähes kokonaan etänä. Talkoisiin ilmoittaudutaan pareittain tai pienenä ryhmänä ja tämä ryhmä toimii päivän aikana täysin itsenäisesti, suorittaen ryhmän tehtäväksi annettujen tulipaikkojen siivouksen. Talkoolaisille lähetetään etukäteen toimintaohjeet.

Käytännön järjestelyt

Ryhmät kulkevat omilla kulkuneuvoilla. Päivään varustaudutaan omin eväin ja pääasiassa omin varustein. Talkoolaisilta edellytetään omatoimisuutta, hyvää kuntoa ja suunnistus- ja kartanlukutaitoa.

Reitin pituus riippuu siivottavasta alueesta ja se voi olla jopa 10 kilometriä haastavassa maastossa. Osa siivottavista alueista sijoittuu syrjävyöhykkeille ja osa lähempänä merkattuja reittejä ja virallisia tulipaikkoja. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä, millaiselle alueelle haluat lähteä päiväksi talkoisiin.

Aikataulu

Tapahtuma alkaa klo 9.00 ja päättyy maasto-osuuden osalta klo 16.00.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuessa pyydämme kertomaan mahdollisimman tarkasti oman ryhmän retkeilykokemuksesta ja taidoista. Ryhmänjohtaja ilmoittaa koko ryhmän mukaan. Ilmoitamme kaikille ilmoittautuneille, mitkä ryhmät on valittu mukaan tapahtumaan. Mukaan valitut saavat yksityiskohtaiset toimintaohjeet sähköpostilla viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa. Tapahtumaan otetaan mukaan rajallinen määrä ryhmiä. Ilmoittautuminen tästä linkistä!