LIFE EconomisE © Kata Kreft-Burman / WWF
Päivitetty

LIFE EconomisE -projekti

”Vastinetta rahoille: kannattavasti kohti energiatehokasta ja ilmastokelpoista rakennuskantaa” -hankkeen tavoitteena on vähentää päästöjä yhteistyössä rakennusten omistajien, institutionaalisten sijoittajien sekä kaupunkien ja kuntien kanssa. Hanke alkoi kesäkuussa 2017 ja jatkuu kesäkuuhun 2020 asti.

Read about the project in English

Älykkäällä lämmitysjärjestelmällä 10-30 prosentin säästöjä: "Jopa nollaenergiatalossa pystyttiin vähentämään kaukolämmön käyttöä"

Älykkäitä lämmitysratkaisuja toteuttava Fourdeg palkittiin WWF:n ilmastonmuutoksen kannalta merkittäviä innovaatioita kartoittaneessa Climate Solver -kilpailussa. Fourdegin ratkaisu on käytössä esimerkiksi Suomen vähiten energiaa kuluttavien toimistorakennusten joukkoon kuuluvassa Viikin ympäristötalossa.

Lue lisää Fourdegin älykkäästä lämmitysratkaisusta ja Viikin ympäristötalosta täältä.

Viikin ympäristötalo Rhinoceros Oy / Helsingin kaupunki
© Rhinoceros Oy / Helsingin kaupunki

Lahdessa keskustellaan 21. elokuuta ajankohtaisista energiatehokkuusnäkökulmista – ilmoittaudu mukaan!

Tervetuloa mukaan 21. elokuuta Lahdessa WWF:n, Lahden kaupungin, Kiinteistöliitto Päijät-Hämeen ja LADECin järjestämään aamiaistilaisuuteen kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista energiatehokkuusnäkökulmista sekä tapaamaan kiinteistöjen energiatehokkuusratkaisujen uusia palveluntarjoajia.

Katso lisätietoja tästä.

LIFE EconomisE ja EFFECT4buildings tapasivat Kööpenhaminassa – keskustelussa yhteistyömahdollisuudet

LIFE EconomisE- ja Interreg EFFECT4buildings -projektien tiimit tapasivat toukokuussa 2018 Kööpenhaminassa. Tilaisuudessa keskusteltiin synergioista ja mahdollisuuksista kohentaa olemassa oleviin rakennuksiin tehtävien energiatehokkaiden jälkiasennusten rahoitusta ja toimitusta yhdessä.

Lue lisää LIFE EconomisE:n ja EFFECT4buildingsin tapaamisesta.

Kata Kreft-Burman / WWF
© Kata Kreft-Burman / WWF

Lahden kaupunki panostaa energiatehokkuuteen: ”Taloudellisesti järkevää toimintaa”

Suomen talviurheilun näyttämönä tunnettu Lahti on pitkäjänteisesti profiloitunut myös ympäristökaupungiksi. 1980-luvulla business city -imagoa esitellyt kaupunki on ehdolla vuoden 2020 Euroopan vihreäksi pääkaupungiksi. Ympäristötyön pohja luotiin jo 1990-luvun alussa, kun kaupunki käynnisti Vesijärven kunnostuksen ja kestävän kehityksen toiminnan asukkaiden kanssa. Yksi tärkeä osa ympäristöasioiden eteenpäin viemistä Lahdessa on rakennusten energiatehokkuusasioiden huomioiminen.

Lue lisää Lahden kaupungin energiatehokkuusratkaisuista täältä.

Lahden Sibeliustalo Juha Tanhua
© Juha Tanhua

Hiilineutraaliutta tavoittelevat kunnat kokoontuivat Lappeenrannassa

Kohti hiilineutraalia kuntaa -hankkeen kasaaman Hinku-foorumin kevätpäivää vietettiin huhtikuussa Suomen ilmastopääkaupungissa Lappeenrannassa.

Lue lisää Hinku-foorumin kevätpäivästä täältä.

Juho Talja / WWF
© Juho Talja / WWF

Miksi energiatehokkuusasiat edistyvät hitaasti? Ammattilaiset vastaavat

Kiinteistöjen ja rakentamisen energiatehokkuusasioiden huomioimisen hyödyt ovat varsin ilmeiset. Silti nämä prosessit vaikuttavat edistyvän usein hitaasti. Syitä energiatehokkuusasioiden hitaaseen etenemiseen on monia riippuen hieman näkökulmasta. Tiedustelimme työssään kiinteistöjen ja rakennusten energiatehokkuutta pohtivilta ammattilaisilta heidän mielipiteitään.

Lue ammattilaisten vastaukset täältä.

Juho Talja / WWF
© Juho Talja / WWF
Raimo Lovio, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, ympäristö- ja innovaatiojohtamisen professori emeritus / Professor emeritus at Aalto University School of Business

Inspiroidu energiatehokkuudesta -aamiaistilaisuus 6.3.2018 Korjaamo, Helsinki

Mitä Pariisin ilmastosopimus ja Euroopan Unionin ilmasto- ja energiatavoitteet tarkoittavat Suomen olemassa olevalle rakennuskannalle? Voiko hiilestä irtautumista tehostaa uusilla ja innovatiivisilla ratkaisuilla?

Lue lisää Inspiroidu energiatehokkuudesta -tilaisuudesta.

Juho Talja / WWF
© Juho Talja / WWF

Energiatehokkuus energiamurroksessa -teemailtapäivä 13.2.

Helsingin Pääpostilla keskusteltiin 13.2.2018 energiatehokkuudesta nykyajan energiamurroksessa. Tapahtuma oli osa Life-rahoitteista EconomisE-hanketta, joka toteutetaan yhteistyössä WWF Suomen, Syklin ja SYKEn kanssa.

Lue lisää Energiatehokkuus energiamurroksessa -teemailtapäivästä.

Juho Talja / WWF
© Juho Talja / WWF
Saara Vauramo, Lahden kaupungin ympäristöjohtaja / Head of environmental, Lahti municipality

 

LIFE EconomisE