LIFE EconomisE © Kata Kreft-Burman / WWF
Päivitetty

LIFE EconomisE -projekti

”Vastinetta rahoille: kannattavasti kohti energiatehokasta ja ilmastokelpoista rakennuskantaa” -hankkeen tavoitteena on vähentää päästöjä yhteistyössä rakennusten omistajien, institutionaalisten sijoittajien sekä kaupunkien ja kuntien kanssa. Hanke alkoi kesäkuussa 2017 ja jatkuu kesäkuuhun 2020 asti.

Read about the project in English

Miksi energiatehokkuusasiat edistyvät hitaasti? Ammattilaiset vastaavat

Kiinteistöjen ja rakentamisen energiatehokkuusasioiden huomioimisen hyödyt ovat varsin ilmeiset. Silti nämä prosessit vaikuttavat edistyvän usein hitaasti. Syitä energiatehokkuusasioiden hitaaseen etenemiseen on monia riippuen hieman näkökulmasta. Tiedustelimme työssään kiinteistöjen ja rakennusten energiatehokkuutta pohtivilta ammattilaisilta heidän mielipiteitään.

Lue ammattilaisten vastaukset täältä.

Juho Talja / WWF
© Juho Talja / WWF
Raimo Lovio, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, ympäristö- ja innovaatiojohtamisen professori emeritus / Professor emeritus at Aalto University School of Business

Inspiroidu energiatehokkuudesta -aamiaistilaisuus 6.3.2018 Korjaamo, Helsinki

Mitä Pariisin ilmastosopimus ja Euroopan Unionin ilmasto- ja energiatavoitteet tarkoittavat Suomen olemassa olevalle rakennuskannalle? Voiko hiilestä irtautumista tehostaa uusilla ja innovatiivisilla ratkaisuilla?

Lue lisää Inspiroidu energiatehokkuudesta -tilaisuudesta.

Juho Talja / WWF
© Juho Talja / WWF

Energiatehokkuus energiamurroksessa -teemailtapäivä 13.2.

Helsingin Pääpostilla keskusteltiin 13.2.2018 energiatehokkuudesta nykyajan energiamurroksessa. Tapahtuma oli osa Life-rahoitteista EconomisE-hanketta, joka toteutetaan yhteistyössä WWF Suomen, Syklin ja SYKEn kanssa.

Lue lisää Energiatehokkuus energiamurroksessa -teemailtapäivästä.

Juho Talja / WWF
© Juho Talja / WWF
Saara Vauramo, Lahden kaupungin ympäristöjohtaja / Head of environmental, Lahti municipality

 

LIFE EconomisE