Kutsu: Viljasta villikalaan – suomalaiset yritykset kestävien proteiiniratkaisujen suunnannäyttäjinä -webinaari

Tervetuloa WWF Nuorten järjestämään vastuullista ruuantuotantoa ja -kulutusta käsittelevään Viljasta villikalaan – suomalaiset yritykset kestävien proteiiniratkaisujen suunnannäyttäjinä -webinaariin tiistaina 20.4. klo 9.30-11.

Luonnon köyhtyminen on todellinen uhka, jota emme voi sivuuttaa. Kestämätön kulutuskäyttäytyminen ajaa lajeja sukupuuton partaalle, mikä puolestaan uhkaa taloutta, ruuantuotantoa ja terveyttä. Varsinkin tämänhetkiset ruokailutottumukset aiheuttavat monenlaisia ympäristöongelmia ja tuhoavat luonnonvaraisia elinympäristöjä. Asian ei kuitenkaan tarvitse olla näin.

WWF Nuorten järjestämässä webinaarissa etsitään vastuullisia ratkaisuja ruuantuotannon ja -kulutuksen haasteisiin. Webinaarissa suomalaiset ruoka-alan toimijat sekä WWF Suomen asiantuntijat keskustelevat ympäristön kannalta kestävistä proteiininlähteistä. Ruoka-alan toimijoista keskustelemassa ovat Verso Food (Beanit), Hätälä, Luonnonlaidunlihan tuottajat ry, Ylva ja Jalofoods (Jalotofu).

Puheenvuoroissa käsitellään monipuolisesti niin kestävästä lihankulutuksesta, suomalaisten järvikalojen hyödyntämisestä sekä kasviproteiinien vallankumouksesta. Millaisia mahdollisuuksia ja haasteita vastuulliseen ruuantuotantoon liittyy? Mitä muut yritykset ja organisaatiot voivat oppia ruoka-alan edelläkävijöiltä?

Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin. Ilmoittaudu viimeistään maanantaina 19.4. klo 12. Webinaari järjestetään Teams Live -alustalla ja se nauhoitetaan. Linkki nauhoitukseen jaetaan ilmoittautuneille webinaarin jälkeen.

Tapahtumaa juontaa Elisa Heikkilä ja yleisön kysymyksiä yrityksille esittää Meeri-Lyydia Soininen, jotka molemmat ovat WWF Nuoria.

Ohjelma

9.30 Tervetuloa! WWF Nuorten toiminta, Siiri Nieminen

9.35  Enemmän kasviksia – WWF:n ruokasuositukset. Suojeluasiantuntija Mari Koistinen, WWF

9.40 Enemmän kotimaista kalaa – WWF:n kalasuositukset. Suojeluasiantuntija Perttu Tamminen, WWF

9.45 Luonnonmukainen kasviproteiini kestävänä voimanlähteenä osana ruokakulttuurin murrosta. Case: Jalotofu. Kaupallinen johtaja Jouko Riihimäki, Jalofoods

10.00 Kasvisruoan tavallistamisen asialla. Vuorovaikutusvastaava Jukka Kajan, Verso food

10.15 Luonnonlaidunliha – vaikuta valinnoillasi. Puheenjohtaja ja tuottaja Fredrik von Limburg Stirum, Luonnonlaidunlihan tuottajat ry

10.30 Kotimaisen luonnonkalan syöminen on ekoteko. Varatoimitusjohtaja Matti Isohätälä, Hätälä

10.45 Hiilineutraalia ruokaa lautaselle – ravintolatoimijan näkökulma. Kestävän liiketoiminnan johtaja Antti Ruuska, Ylva

11.00 Loppusanat

Lämpimästi tervetuloa!

Ystävällisin terveisin,

WWF Nuoret

Webinaari järjestetään osana Euroopan komission rahoittamaa Eat4Change -hanketta. Lue hankkeesta lisää täältä.

Sinua saattaa kiinnostaa