WWF:n Luontoliven sääksikameran seuranta 2022

Tältä sivulta löydät vuonna 2022 sääksikamerassa nähtyjä kohokohtia aina kameran avautumisesta kameran sulkemiseen asti.

Luontoliven sääksikameran pesään saatiin kolme poikasta! Sääksiemot ruokkivat pienokaisia ahkerasti. Poikaset puolestaan kasvoivat ja kehittyivät vinhaa vauhtia.

Toukokuussa WWF:n Luontoliven sääksikamerassa on seurattu haudontaa ja jännitetty poikasten kuoriutumista. Kamerassa nähtiin herttainen hetki, kun sääksipari makoili hetken vierekkäin pesässä hautomisvuoron vaihdon yhteydessä.⁣ 💚⁣⁣⁣

WWF:n Luontoliven sääksiemo muni pesään vuoden ensimmäisen munan. Tarkka ajankohta, jolloin ensimmäinen muna näki päivänvalon, oli 29.4.2022 klo 15:28:52. Veikkauksen voittajaan ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä heti alkuviikosta. Nyt jännitetään, kuinka monta munaa sääksipari tänä vuonna saa.

Luontoliven sääksikameran kauden 2022 lähetykseen saatiin toinenkin sääksi. Kumppaniaan odotellessaan ensimmäisenä saapunut sääksi kohenteli pesän sisustusta ja karkotti ainakin yhden tunkeilijan. Nyt pariskunta on päässyt parittelun pariin.

Sääkset ovat pari- ja paikkauskollisia, joten olettaa sopii, että kyseessä on pesää aiempinakin vuosina asuttanut kaksikko. Todennäköisyyttä lisää se, että kummankin nilkassa komeilee samanlainen alumiinirengas kuin pesän vakiasukkailla. Täyden varmuuden asiasta saisi vain lukemalla alumiinirenkaassa olevan numerosarjan, mutta siihen kameran erotuskyky ei riitä.

Pesän ensimmäinen asukki saapui paikalle lauantaina 9.4. ja kohenteli sen jälkeen pesää tarmokkaasti odottaen kumppaniaan saapuvaksi paikalle.

WWF:n Luontoliven sääksenpesällä nähtiin kevään 2022 ensimmäiset tapahtumat 9. huhtikuuta!

Lauantaina 9.4. sääksi teki pesälle kaksi pikavisiittiä. Ensimmäinen laskeutuminen nähtiin kello 16:40:28. Neljä minuuttia patsasteltuaan sääksi pyrähti lentoon. Tuntia myöhemmin pesällä nähtiin jälleen sääksi. Se kohenteli hieman sisustusta ja poistui minuutin kuluttua.

Kummallakin kerralla vierailijalla oli nilkassaan rengas, mikä lisää todennäköisyyttä siihen, että kuvissa nähtiin pesän tuttu asukas. Seuraavina päivinä sääksi nähtiin kohentelemassa pesää useita kertoja.

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.

Tilaa uutiskirje

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.