Koulutus oli osa Opetushallituksen tukemaa Kohti ympäristövastuullista oppimisyhteisöä -hanketta, joka oli toteutettu yhteistyössä yhdeksän eri ympäristöalan organisaation kanssa.
Koulutusryhmiä ei enää järjestetä vuoden 2023 jälkeen.
Jos haluat pysyä tietoisena WWF:n koulutuksista ja materiaaleista, tilaa neljä kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirjeemme (lomake löytyy sivun alalaidasta).
Mitä sinä saat tästä?
Saat ajankohtaista ympäristötietoa, työkaluja kestävän arjen ja toimintakulttuurin rakentamiseen sekä keinoja luonto- ja ilmastotekojen toteuttamiseen varhaiskasvatuksessa. Lisäksi koulutuksen tavoitteena on lisätä tietoa luonnon monimuotoisuudesta ja sen hyvinvointivaikutuksista sekä käsitellä arvo- ja tunnekasvatusta osana ympäristökasvatusta.
Kenelle koulutus on tarkoitettu?
Koulutus on tarkoitettu varhaiskasvatuksen henkilöstölle. On eduksi, jos samasta yksiköstä osallistuu useampi henkilö.
Kouluttajat
Kouluttajina toimivat Suomen ympäristöopisto SYKLI:stä ympäristökasvattaja Riina Fågel, FEE Suomen viestintä- ja koulutussuunnittelija Paula Ahola, Kierrätyskeskuksen ympäristökoulu Polun ympäristökasvatuksen asiantuntijat Anu Kaila ja Elena Lehtimäki, sekä Natur och Miljö:n ympäristökasvatuspäällikkö Jonas Heikkilä ja luontokouluopettajat Tessa Turtonen ja Emilia Nordling.
Koulutuksen ohjelma
Koulutus on laajuudeltaan 1,5 opintopistettä. Koulutus on neliosainen ja koostuu ennakkotehtävistä, kahdesta lähi-/etäkoulutuspäivästä sekä itsenäisesti suoritettavasta välitehtävästä. Koulutuspäivät sisältävät luentoja sekä toiminnallisia harjoituksia sisällä ja ulkona.
- Ennakkotehtävänä on katsoa Ajankohtainen ympäristötieto -tallenne (2 h) ja tehdä työyhteisössä toteutettava tehtävä.
- Ensimmäinen koulutuspäivä (4 h): Kestävä varhaiskasvatus ja ympäristöasioiden herättämät tunteet
- Itsenäinen välitehtävä: Työyhteisössä toteutettava tehtävä.
- Toinen koulutuspäivä (4 h): Hyvinvointia luonnosta ja lapset ympäristötoimijoina
Koulutusten materiaalit
Koulutuksen keskeiset materiaalit löytyvät täältä.