Vinkkejä luonnonystävän kesätapahtumiin

Tänä kesänä WWF on mukana monenlaisissa tapahtumissa. Kokosimme vinkit kiinnostaviin kesätapahtumiin, joissa voit auttaa luontoa, oppia uutta sen suojelusta sekä juhlistaa monimuotoista luontoamme.

Webinaari perehdyttää öljyntorjuntajoukkojen toimintaan

23.5. klo 17.30–20.30 online

Olemme ylläpitäneet ja kouluttaneet vapaaehtoisia öljyntorjuntajoukkoja jo 20 vuoden ajan. Liity mukaan vesiemme suojelijoihin ja tule kuulemaan WWF:n öljyntorjuntajoukkojen toiminnasta. Webinaarissa perehdytään öljyonnettomuuksiin ja niiden riskeihin Itämerellä, Suomen öljyntorjuntavalmiuteen, ryhmän toimintaan ja tarvittaviin varusteisiin sekä öljyn vaikutuksiin luonnossa. Tilaisuus sopii niin kaikille uusille öljyntorjunnasta kiinnostuneille kuin myös kertausmielessä toiminnassa jo mukana oleville.

Öljyvahingot uhkaavat Itämerta ja myös esimerkiksi Saimaan vesistöä. Kun öljyvahinko tapahtuu, toimimme nopeasti viranomaisten apuna. Silloin paikalle hälytetään vapaaehtoiset öljyntorjuntajoukot.

Maailma kylässä -festivaali kannustaa toimimaan luonnon puolesta

27.–28.5. Helsingin Suvilahdessa ja online

Maailma kylässä -festivaali kokoaa maapallon tulevaisuudesta kiinnostuneet yhteen ratkaisujen ja tekojen äärelle toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Asiaohjelmanumeroissa kuullaan muutoksentekijöitä eri puolilta maailmaa ja pohditaan muun muassa ruoantuotannon vaikutuksia luontoon.

Stop luontokato! Ratkaisuja kestävään kaakaontuotantoon -puheohjelma 27.5. klo 11–11.20

Tiedätkö, onko lempisuklaassasi käytetty kaakao aiheuttanut luontokatoa ja toteutuvatko tuotannossa ihmisoikeudet? Festivaalin puheohjelmassa etsimme ratkaisuja kestävään kaakaontuotantoon yhdessä S-ryhmän ja Fazerin kanssa, sillä yrityksillä on merkittävä rooli luontokadon ratkaisemisessa. Lisäksi keskustelussa kuullaan nuorten terveisiä ja kysymyksiä yrityksille. Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla tai verkkosivujen Online-ohjelmassa.

Osallistu valokuvavetoomukseen WWF:n teltalla 27.–28.5.

Kasvipohjainen ruoka on lähes poikkeuksetta ympäristöystävällisempi valinta kuin eläinperäinen ja usein ero on moninkertainen. Teltallamme voit lähettää terveisesi päättäjille ja kertoa, että haluat heidän tarttuvan kasvipohjaisen ruuan mahdollisuuksiin ja edistävän ympäristöystävällistä ruuantuotantoa Suomessa.

Suomen suurin ulkona oppimisen tapahtuma kerää sadat kasvattajat, tutkijat, ohjaajat, opettajat ja päättäjät yhteen

13.–15.6. Nurmeksessa ja online

Ulos-Ut-Out -tapahtuma kokoaa satoja opettajia, kasvattajia, ohjaajia, tutkijoita, päättäjiä ja opiskelijoita yhteen ympäristökasvatuksen, seikkailukasvatuksen, tiede- ja teknologiakasvatuksen sekä metsäopetuksen saralta. Vuoden 2023 teemana on “siltoja rakentamassa – yhdessä tulevaisuuteen”. Suurtapahtumassa muun muassa jaetaan tietoa ja taitoja sekä innostetaan käyttämään luontoa oppimisympäristönä.

Ulos-Ut-Out-tapahtumassa ihmisiä oppimassa luonnosta metsässä

Ulos-Ut-Outissa on yli 50 erilaista toiminnallista työpajaa luonnossa. WWF Suomi on yksi tapahtuman pääjärjestäjiä.

SuomiAreenassa keskustellaan viherpesusta

28.6. paneelikeskustelu Porissa ja MTV Katsomossa

SuomiAreenan keskusteluissa 27.30.6. ratkaistaan tulevaisuuden kimurantteja, yhteiskunnallisia kysymyksiä ja luodaan uutta merkittävää keskustelua. Järjestämme yhteistyössä Kuluttajaliiton ja Ympäristömerkinnän kanssa tapahtumassa paneelikeskustelun viherpesusta. Viherpesulla tarkoitetaan harhaanjohtavia tai katteettomia ympäristöväitteitä, joilla pyritään saamaan kuluttaja ostamaan ympäristöystävälliseksi uskomansa tuote. Voit seurata ohjelmaa paikan päällä Porissa ja etänä MTV Katsomon kautta.

Musiikkifestivaali Crusell-viikolla juhlitaan planeettamme luontoa

22.–29.7. Uudessakaupungissa

Crusell-viikko on Uudessakaupungissa järjestettävä puupuhaltimiin keskittyvä festivaali. Tänä vuonna festivaali tekee yhteistyötä kanssamme lahjoittamalla jokaisesta myydystä lipusta euron Itämeren suojeluun. Konserteissa kuullaan klassista, jazzia, folkia sekä lastenmusiikkia kotimaisten ja kansainvälisten huippumuusikoiden esityksinä. Crusell-viikolla juhlistetaan myös monimuotoista luontoa, kun eri ekosysteemit ja puupuhallinmusiikki kietoutuvat yhteen festivaalin teemakonserteissa. Oman konserttinsa saavat meretArktis sekä Amazon, jotka kaikki ovat luonnon monimuotoisuudelle ja ihmiselämälle korvaamattoman tärkeitä.

Crusell-viikon konsertti

Uudessakaupungissa 1700-luvulla syntyneen, kansainvälisen uran luoneen klarinetistin ja säveltäjän, Bernhard Henrik Crusellin nimeä kantava Crusell-viikko on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen puupuhallinmusiikkiin erikoistunut festivaali. Crusell-viikko järjestetään jo 42. kertaa.

Talkoot tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä ja käytännön mahdollisuuksia toimia luonnon hyväksi

Touko-syyskuussa ympäri Suomen

Haluaisitko viettää aikaa ulkona, saada hyötyliikuntaa ja auttaa samalla luontoa? Järjestämme kesän aikana eri puolilla Suomea useita talkootapahtumia, joissa talkoolaiset kunnostavat uhanalaisia perinneympäristöjä ja poistavat haitallisia vieraskasveja. Perinneympäristöissä, jotka ovat syntyneet perinteisten elinkeinojen ja maankäyttötapojen seurauksena, elää peräti kolmannes Suomen uhanalaisista lajeista. Talkoissa perinneympäristöjä kunnostetaan esimerkiksi raivaamalla ja niittämällä, mistä hyötyvät lukuisat uhanalaiset kasvi- ja perhoslajit. Etsi sopiva tapahtuma kalenteristamme ja ilmoittaudu mukaan!

Vieraslajit ovat iso uhka suomalaiselle luonnolle. Estämme vieraslajien leviämistä järjestämällä talkoita niiden torjumiseksi.

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.

Tilaa uutiskirje

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.