Bulgurisalaatti

Paahtamalla paranee! Tämän maukkaan salaatin valmistuksessa tärkein työväline on kuuma pannu. Paahtamalla ja paistamalla saat kasvisten ja siementen parhaat maut esiin. Muun muassa pähkinöitä, siemeniä ja kuivahedelmiä myyvä Earth Control tukee WWF:n työtä suomalaisten metsien suojelemiseksi.

4
10 min

Ainekset

250g  bulguria tai esim. bulguri-kvinoasekoitusta
400 g kirsikkatomaatteja
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
125 g tuoretta mozzarella-tyyppistä vuustoa viipaloituna
1 pss Earth Control pinjansiemeniä
kourallinen tuoreita yrttejä, esim. basilikaa ja oreganoa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

 

Valmistusohje

  1. Keitä bulguri ja anna jäähtyä hieman, mausta. Viipaloi kesäkurpitsa pitkittäissuunnassa ja paista pannulla tai grillissä oliiviöljyssä 3-5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Paahda pinjansiemenet paistinpannulla. Ole tarkkana, että siemenet eivät pala. Pane paahdetut pinjansiemenet syrjään odottamaan.
  3. Grillaa tai paahda kuumalla pannulla puolet kirsikkatomaateista öljyssä kokonaisina noin 3-5 minuutin ajan. Puolita loput tomaateista.
  4. Asettele kurpitsaviipaleet bulguripedille ja päällimmäiseksi tuoreet tomaatit ja mozzarellaviipaleet. Ripottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä ja tuoreita yrttejä.
  5. Halutessasi mausta vielä suolalla, pippurilla ja laadukkaalla oliiviöljyllä.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.