Chi­li­maus­te­tut uu­ni­ba­taa­tit ja ta­hi­ni­kas­ti­ke

Mausteiset bataatit ovat ihana seuralainen vaikkapa nachoille ja raikkaalle salaatille. Suuri osa Suomessa myytävistä bataateista tuodaan rahtilaivoilla Yhdysvalloista, mutta kuljetus on hyvin pieni osa elintarvikkeiden ilmastovaikutusta. Seesaminsiemenistä tehty tahini tuo aterioihin paitsi makua, myös hyvän ravitsemuksellisen lisän.

Annoksia: 4
Valmistusaika: 45 min

Ainekset

Uunibataatit

2 pientä bataattia
oliiviöljyä
cayennepippuria
paprikamaustetta
mustapippuria
suolaa

Tahinikastike

½ dl tahinia
½ dl limen mehua
3 rkl vaahterasiirappia tai vaaleaa siirappia
½ rkl soijakastiketta
2 rkl vettä

Lisäksi

kevätsipulia
tuoretta chiliä
limeä
kaurafraichea

Valmistusohje

1. Pese bataatit juuresharjalla ja kuivaa ne. Halkaise bataatit pituussuunnassa ja aseta uunivuokaan. Tee bataatin leikkuupintaan ristikkoviillot. Pyörittele juurekset kauttaaltaan oliiviöjyssä ja mausta pinta caeynnepippurilla, paprikamausteella, mustapippurilla ja suolalla.

2. Paahda uunissa 200 asteisessa uunissa 30–40 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin paahtuneen pinnan. Voit kokeilla kypsyyttä haarukalla.

3. Sekoita bataattien kypsyessä tahinikastikkeen ainekset keskenään tasaisesti. Jätä odottamaan.

4. Viimeistele kukin bataatin puolikas kevätsipulisilpulla ja chilillä. Purista päälle limen mehua ja tarjoile tahinikastikkeen ja kaurafraichen kanssa.

Vinkki! Kokeile tavallisen paprikajauheen sijaan savupaprikaa.

Resepti: Nina Karlsson

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!

Lue vinkit

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!