Chi­li­maus­te­tut uu­ni­ba­taa­tit ja ta­hi­ni­kas­ti­ke

Mausteiset bataatit ovat ihana seuralainen vaikkapa nachoille ja raikkaalle salaatille. Suuri osa Suomessa myytävistä bataateista tuodaan rahtilaivoilla Yhdysvalloista, mutta kuljetus on hyvin pieni osa elintarvikkeiden ilmastovaikutusta. Seesaminsiemenistä tehty tahini tuo aterioihin paitsi makua, myös hyvän ravitsemuksellisen lisän.

4
45 min.

Ainekset

Uunibataatit

2 pientä bataattia
1 rkl oliiviöljyä
1 tl cayennepippuria
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl mustapippuria rouhittuna
1 tl suolaa

Tahinikastike

½ dl tahinia
½ dl limen mehua
3 rkl vaahterasiirappia tai vaaleaa siirappia
2 rkl vettä
½ rkl soijakastiketta

Lisäksi

1 kevätsipuli
1 punainen chili
1 limetti
1 prk (2 dl) kaurafraichea

Valmistusohje

  1. Pese bataatit juuresharjalla ja kuivaa ne. Halkaise bataatit pituussuunnassa ja tee leikkuupintaan veitsellä ristikkoviillot, jotta bataatit maustuvat kunnolla. Pyörittele puolikkaat kauttaaltaan oliiviöljyssä ja aseta uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Ripota pinnalle cayennepippuria, savupaprikajauhetta, mustapippuria ja suolaa.
  2. Paahda bataatteja 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes bataatti on kypsynyt pehmeäksi ja pinta paahtunut kauniisti. Kokeile kypsyyttä veitsenkärjellä.
  3. Tee bataattien paahtuessa tahinikastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset tasaiseksi seokseksi.
  4. Viimeistele bataatit viipaloidulla kevätsipulilla ja chilillä. Tarjoa limettilohkojen tai -viipaleiden sekä tahinikastikkeen ja kaurafraichen kanssa.

Vinkki! Herkuttele bataatit nachojen kanssa tai tee seuraksi raikas salaatti. Yrtiksi annokseen sopii hienosti tuore korianteri.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.