Etikkaiset silakkapihvit

Silakkapihveistä ei ole tullut perinneherkkua syyttä – tämä helppo ja mainio ruoka sopii esimerkiksi alkupalapöytään ruisleivän kera tarjoiltuna. Silakka on ollut merkittävä ravinnonlähde pohjoisen ihmisille jo monien sukupolvien ajan, ja yhä nykyäänkin se on saalismäärältään Suomen ammattikalastuksen ylivoimaisesti merkittävin saalislaji. Valitettavasti suuri osa kalastajien silakkasaaliista käytetään kuitenkin turkiseläinten rehuksi. Suomen silakan kalastus on saanut kestävästä kalastuksesta kertovan MSC-sertifikaatin vuonna 2018. Suomalaisten tulisi syödä silakkaa tuntuvasti nykyistä enemmän.

4
30 min + yön yli

Ainekset

Silakkapihvit

500 g silakkafileitä
1/2 dl tillisilppua
hieman rouhittua valkopippuria
suolaa
voita tai rypsiöljyä paistamiseen
ruisjauhoja leivitykseen

Etikkaliemi

1/2 dl väkiviinaetikkaa
3 dl vettä
1 dl sokeria
5 maustepippuria
1 mausteneilikka
2 laakerinlehteä
punasipulirenkaita maun mukaan

Valmistusohje

  1. Asettele silakkafileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperille. Sirottele fileiden päälle kevyesti suolaa, valkopippuria ja tilliä. Aseta fileet vastakkain ja leivitä ruisjauhoissa. Paista voissa kypsiksi. Anna silakkapihvien jäähtyä.
  2. Anna etikkaliemen ainesten kiehua hiljalleen 5 minuuttia ja anna jäähtyä. Asettele silakkapihvejä ja punasipulirenkaita ilmatiiviiseen astiaan ja kaada lopuksi päälle etikkaliemi. Marinoi yön yli. Tarjoile ruisleivän kanssa esimerkiksi alkupalapöydässä.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.