Fa­la­fel­bur­ge­rit

Lainaa falafelpyöryköistä makumaailma ja paista pihveiksi hampurilaisten väliin. Kerrosta pihvien seuralaiseksi hummusta, tillillä maustettua kasvipohjaista jogurttia ja kasviksia. Falafelin ydin on kikherne, joka palkokasvina on ekologista ja terveellistä ruokaa.

4
40 min

Ainekset

Falafelpihvit

1 pieni salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
500 g keitettyjä kikherneitä
2 tl juustokuminaa
2 tl kuivattua korianteria
1 tl kanelia
1/2–1 tl kuivattua chiliä myllystä
4 rkl hienonnettua korianteria tai lehtipersiljaa

Lisäksi

4 hampurilaissämpylää
4 rkl hummusta
1/2 kurkkua
1 iso tomaattia
4 salaatinlehteä
4 rkl tillillä ja valkosipulilla maustettua vegaanista jogurttia

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä kypsiksi.
  2. Huuhtele ja valuta kikherneet. Laita tehosekoittimeen ja aja tahnaksi. Jätä joukkoon hieman ’sattumia’. Lisää sipulit, mausteet ja yrtit.
  3. Muotoile taikinasta 4 pihviä. Paista noin 2–3 minuuttia per puoli pannulla öljyssä. Käännä varovasti.
  4. Paahda hampurilaissämpylät pannulla.
  5. Leikkaa kurkusta pitkittäin viipaleita juustohöylällä.
  6. Kokoa hampurilaiset. Lusikoi sämpylöiden pohjalle hummusta. Nosta päälle tomaattia, pihvit, kurkkua ja salaattia. Viimeistele maustetulla jogurtilla. Nosta kannet päälle. Tarjoa heti.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

600