Fen­ko­li­sil­li

Tämä ympäristöystävällinen annos on kaunis kuin karkki! Suomen silakan kalastus on saanut kestävästä kalastuksesta kertovan MSC-sertifikaatin vuonna 2018. Ostamalla enemmän silliä olet vaikuttamassa positiivisesti nykyisen saaliin järkevään jakautumiseen – silliä tulisi mennä enemmän suoraan ihmisravinnoksi ja huomattavasti vähemmän rehukäyttöön.

Ainekset

2 kevytsuolattua sillifilettä
puolet fenkolista
pieni punasipuli
1 dl vettä
3/4 dl sokeria
1/4 dl väkiviinaetikkaa
1/4 dl omenaviinietikkaa
laakerinlehti
3 kokonaista maustepippuria

Työvaiheet

1. Mittaa kattilaan sokeri, etikat, vesi ja mausteet. Lisää joukkoon ohueksi leikatut fenkolisiivut. Kiehauta liemi ja anna jäähtyä.

2. Pyyhi sillifileet kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa silli sopiviksi haarukkapaloiksi. Lado purkkiin vuorotellen sillipaloja ja punasipulirenkaita. Kaada sillien päälle jäähtynyt liemi mausteineen. Anna maustua 2 vuorokautta.

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!

Lue vinkit

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!