Gado gado eli in­do­ne­sia­lai­nen salaatti

Kokoa alkupalaksi tai vierastarjottavaksi indonesialainen salaatti. Tee dipiksi pähkinäinen kastike. Asettele raaka-aineet tunkutarjottimen tapaan ja anna jokaisen syöjän koota oma annoksensa.

Annoksia: 4-6
Valmistusaika: 40 min.

Ainekset

1/4 punakaali
1/2 kurkku
6 retiisiä
2 porkkana
2 kesäsipulia
8 pientä, keitettyä perunaa
100 g vihreitä papuja
250 g tempeä, maustettuja soijasuikaleita tai marinoitua tofua
3 rkl rypsiöljyä
1 ruukku tuoretta korianteria
2 limettiä

Pähkinäkastike

200 g cashewpähkinöitä
4 pientä salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chiipalko
2 tl hienonnettua inkivääriä
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl fariinisokeria
1 rkl soijakastiketta
1 prk (165 ml) kookoskermaa

Valmistusohje

1. Tee kastike. Paista pähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Anna jäähtyä.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi chili. Kuullota sipuleita, chiliä ja inkivääriä pannulla öljyssä muutama minuutti, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää pähkinät, sokeri, soija ja kookoskerma. Anna seoksen kiehahtaa.  Laita seos tehosekoittimeen ja aja karkeahkoksi tahnaksi. Lisää halutessai joukkoon vettä, jos haluat kastikkeesta ohuempaa.

3. Leikkaa kasvikset sopivisi suupaloiksi ja laita ne tarjoiluastiaan.

4. Lämmitä tempe pannulla öljyssä. laita tarjoiluvadille kastikkeen, korianterin ja limetinlohkojen kanssa.