Gasellien Härkis-enchiladat

Suomiräpin kärkiyhtyeisiin kuuluva Gasellit oli aktiivisesti mukana WWF:n Earth Hourissa vuonna 2018 kannustaen ihmisiä syömään kasvispainotteisesti. Bändijäsenet jakoivat meille yhden suosikkikasvisresepteistään: enchiladat.

 

Ainekset 4 hengelle:

1 sipuli
2-4 valkosipulikynttä
4 rkl oliiviöljyä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tlk (210 g) chipotle-salsaa
1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
1 pkt (285 g) papusekoitusta
2 rkl hunajaa tai sokeria
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Lisäksi

8 vehnä- tai maissitortillaa
1 tlk (250 g) juustodippikastiketta
silputtua korianteria

Valmistusohje:

1) Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.

2) Kuumenna öljy pannulla, kuullota silputut sipulit.

3) Lisää tomaattimurska ja salsa. Kypsennä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.

4) Lisää sekaan Härkis, pavut ja mausteet. Sekoita. Tarkista maku.

5) Lusikoi valmistamaasi kastiketta jokaiselle vehnätortillalle ja kääri ne rullaksi. Asettele rullat uunivuokaan.

6) Levitä juustodippi tortilloiden päälle.

7) Kypsennä enchiladaita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne saavat väriä.

8) Ripottele päälle silputtua korianteria. Bon appétit!