Gasellien Härkis-enchiladat

Suomiräpin kärkiyhtyeisiin kuuluva Gasellit oli aktiivisesti mukana WWF:n Earth Hourissa vuonna 2018 kannustaen ihmisiä syömään kasvispainotteisesti. Bändijäsenet jakoivat meille yhden suosikkikasvisresepteistään: enchiladat.

4
45 min

Ainekset

1 sipuli
2-4 valkosipulikynttä
4 rkl oliiviöljyä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tlk (210 g) chipotle-salsaa
1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
1 pkt (285 g) papusekoitusta
2 rkl hunajaa tai sokeria
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

 

Lisäksi

8 vehnä- tai maissitortillaa
1 tlk (250 g) juustodippikastiketta
silputtua korianteria

Valmistusohje

  1. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy pannulla, kuullota silputut sipulit.
  3. Lisää tomaattimurska ja salsa. Kypsennä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Lisää sekaan Härkis, pavut ja mausteet. Sekoita. Tarkista maku.
  5. Lusikoi valmistamaasi kastiketta jokaiselle vehnätortillalle ja kääri ne rullaksi. Asettele rullat uunivuokaan.
  6. Levitä juustodippi tortilloiden päälle.
  7. Kypsennä enchiladaita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne saavat väriä.
  8. Ripottele päälle silputtua korianteria. Bon appétit!

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.