Grillattu lahna aa­sia­lai­sit­tain

Särkikalat, kuten lahna ja särki, ovat ekologinen valinta ruokapöytään. Ne ovat terveellistä lähiruokaa, jota on saatavilla lähes kaikista vesistöistämme. Särkikalojen käyttöä ravintona tulisi lisätä, sillä niiden kannat kestävät hyvin kalastusta. Särkikaloja syömällä osallistut myös vedenlaadun parantamiseen.

Valmistusaika: 40 min

Ainekset

Lahna

kokonainen perattu lahna
suolaa (maun mukaan)

Kastike

2 limen mehu
2 valkosipulinkynttä
1 tuore chili
2 tl raastettua inkivääriä
1-2 rkl kalakastiketta
4 rkl soijakastiketta
reilusti tuoretta korianteria
ripaus suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita kastike ja jätä maustumaan.
2. Sivele kalan pintaan öljyä.
3. Paista lahnaa suolapedillä miedolla lämmöllä muurinpohjapannulla, kunnes kala on sisältä kauniin valkoista. Valele lopuksi kastikkeella.

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!

Lue vinkit

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!