Grillattu lahna aasialaisittain

Särkikalat, kuten lahna ja särki, ovat ekologinen valinta ruokapöytään. Niihin ei ole kohdistunut merkittävää pyyntipainetta ja monin paikoin kannat ovat jopa ylitiheitä ja alihyödynnettyjä. Viime vuosina särkikalojen kaupallista pyyntiä on edistetty niin sanotun poistokalastushankkeen avulla, ja merialueen särki- ja lahnasaalis onkin ollut yli viisinkertainen vuosituhannen alkuun verrattuna.

Valmistusaika: 40 min

Ainekset:

Lahna

kokonainen perattu lahna
suolaa (maun mukaan)

Kastike

2 limen mehu
2 valkosipulinkynttä
1 tuore chili
2 tl raastettua inkivääriä
1-2 rkl kalakastiketta
4 rkl soijakastiketta
reilusti tuoretta korianteria
ripaus suolaa
mustapippuria

Valmistusohje:

Sekoita kastike ja jätä maustumaan. Sivele kalan pintaan öljyä. Paista lahnaa suolapedillä miedolla lämmöllä muurinpohjapannulla, kunnes kala on sisältä kauniin valkoista. Valele lopuksi kastikkeella.