![](https://wwf.fi/app/uploads/d/c/a/u2pxp3irub43s2ygbr0btr/grilattu-brokkoliini-c-elvi-rista-1-aspect-ratio-1920x600.jpg?ver=1920cf61)
Grillattua brokkoliinia,
parsaa, kotijuustoa ja
chermoulakastiketta
Valmista huippukokki Henri Alénin resepteillä kesän herkullisimmat grilliruoat, bon appétit!
Ainekset
300 g pientä parsakaalia eli brokkoliinia
1 puntti vihreää parsaa
200 g suomalaista kotijuustoa
1 ruukku herneenversoa koristeeksi
Kastike
1 ruukku korianteria
1 ruukku lehtipersiljaa
2 valkosipulinkynttä
ripaus juustokuminaa
0,5 tl korianterinsiemeniä
ripaus savustettua paprikajauhetta
4 tippaa tabascoa
1 rkl sitruunanmehua
0,5–1 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
- Aloita valmistamalla kastike: Hienonna yrtit rouheasti ja laita tehosekoittimen kulhoon. Lisää mukaan muut ainekset ja soseuta tasaiseksi. Mausta lopuksi kastike suolalla.
- Huuhtele parsat kylmällä vedellä ja leikkaa kannasta 2 senttiä pois. Pirskottele brokkoliineille ja parsoille hieman öljyä ja kääntele varovasti.
- Leikkaa kotijuusto 2,5 cm:n paloiksi ja sivele palat öljyllä. Grillaa vihanneksia kuvun alla noin viisi minuuttia välillä käännellen. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Grillaa kotijuusto nopeasti juuri ennen tarjoilua.
- Aseta vihannekset lautaselle, laita kotijuustoviipaleet päälle ja koristele herneen versoilla. Pirskottele lopuksi runsaasti kastiketta päälle.
![](https://wwf.fi/app/uploads/b/s/3/7eb705ba1wpa4mm0lpfef7/headerkuva_c-mythja-shutterstock_280875053-aspect-ratio-8-3.jpg?ver=c5a65218)
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
![](https://wwf.fi/app/uploads/b/s/3/7eb705ba1wpa4mm0lpfef7/headerkuva_c-mythja-shutterstock_280875053-aspect-ratio-8-3.jpg?ver=c5a65218)
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
![](https://wwf.fi/app/uploads/f/m/6/z13dh9mljzujbtqbjt9hm/e4c_logot.png?ver=79d1504c)