Grillattua brokkoliinia ja parsaa, kotijuustoa ja chermoulakastiketta

Valmista huippukokki Henri Alénin resepteillä kesän herkullisimmat grilliruoat, bon appétit!

Ainekset 4 hengelle

300 g pientä parsakaalia eli brokkoliinia
1 puntti vihreää parsaa
200 g suomalaista kotijuustoa
1 ruukku herneenversoa koristeeksi

Kastike:

1 ruukku korianteria
1 ruukku lehtipersiljaa
2 valkosipulinkynttä
ripaus juustokuminaa
0,5 tl korianterinsiemeniä
ripaus savustettua paprikajauhetta
4 tippaa tabascoa
1 rkl sitruunanmehua
0,5–1 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Aloita valmistamalla kastike:

Hienonna yrtit rouheasti ja laita tehosekoittimen kulhoon. Lisää mukaan muut ainekset ja soseuta tasaiseksi. Mausta lopuksi kastike suolalla.

Huuhtele parsat kylmällä vedellä ja leikkaa kannasta 2 senttiä pois. Pirskottele brokkoliineille ja parsoille hieman öljyä ja kääntele varovasti.

Leikkaa kotijuusto 2,5 cm:n paloiksi ja sivele palat öljyllä. Grillaa vihanneksia kuvun alla noin viisi minuuttia välillä käännellen. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Grillaa kotijuusto nopeasti juuri ennen tarjoilua.

Aseta vihannekset lautaselle, laita kotijuustoviipaleet päälle ja koristele herneen versoilla. Pirskottele lopuksi runsaasti kastiketta päälle.