Grillattua ro­mai­ne­sa­laat­tia ja ke­sä­to­maat­ti­sal­saa

Valmista huippukokki Henri Alénin resepteillä kesän herkullisimmat grilliruoat, bon appétit! Reseptissä on käytetty kasviksia, sillä ne ovat ympäristön kannalta parhaita vaihtoehtoja. Ruokavalinnat ovat ympäristön kannalta tärkeimpiä arjen valintoja: ruoka muodostaa noin 20 % yksityisen kulutuksen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä – saman verran kuin liikenne. Muiden ympäristövaikutusten osalta ruoka on vielä merkittävämpi.

Ainekset 4 hengelle

2 kokonaista romainesalaattia tai 4 pientä baby-gem-salaattia
rukolaa
tilkka oliiviöljyä

Salsa

4 kypsää tomaattia
puolikas punasipuli
5 lehteä basilikaa
10 mustaa oliivia
1 tl kapriksia
1 valkosipulinkynsi
1 dl raastettua parmesania
2 rkl punaviinietikkaa
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje:

Aloita kastikkeesta. Pese tomaatit ja kuutioi ne siemenineen. Hienonna punasipuli ja laita kulhoon. Hienonna mukaan basilika, oliivit, valkosipuli ja kaprikset. Lisää tomaatit. Lisää myös etikka, öljy ja raastettu parmesan-juusto. Mausta kevyesti suolalla.

Poista salaateista uloimmat lehdet ja halkaise ne pitkittäin. Sivele kevyesti öljyllä. Grillaa nopeasti leikkuupinnalta ja siirrä lautaselle. Lusikoi päälle runsaasti tomaattikastiketta.