Haukipihvit ja kiinalainen marinoitu salaatti

Hauki on herkullinen, mutta aliarvostettu ruokakala. Haukia riittää Suomen vesissä, mutta ammattikalastuksessa ne ovat lähinnä muun kalastuksen ohessa saatavaa sivusaalista. Nykyinen kaupallinen kalastus ei vaaranna haukikantojamme, ja haukea tulisikin suosia ruokakalana nykyistä enemmän.

Ainekset

Haukipihvit

½ kg jauhettua hauenlihaa
150 g voita
50 g vaaleaa leipää
3,5 dl kaurakermaa tai kermaa
3 munaa
1 tl sokeria
2tl suolaa
½ tl valkopippuria
nippu tilliä

Kiinalainen marinoitu salaatti

puolikas pieni valkokaali
1-2 porkkanaa
muita kauden vihanneksia (esim. sipulia, purjoa) maun mukaan

Kastike

1-2 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
¼ tl mustapippuria
¼ tl chiliä
1 tl sokeria
½ dl rypsiöljyä
1-2 cm pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
2 valkosipulin kynttä silputtuna

Valmistusohje

1. Liota leipä kaurakermassa tai kermassa ja sekoita kalan joukkoon, lisää pehmeä voi ja munan keltuaiset sekä mausteet. Lisää lopuksi vaahdoksi vatkatut munanvalkuaiset.

2. Kaada taikina vuokaan. Voit laittaa vuoan pohjalle leivinpaperin, niin kakku irtoaa paistamisen jälkeen helpommin.

3. Paista vesihauteessa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Kalamureke on valmis kun se hieman kohoaa ja on päältä kauniin kellertävä.

4. Valmista salaatti ja kastike. Silppua vihannekset ohuen ohuiksi suikaleiksi kulhoon.

5. Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipuli ja muut mausteet.

6. Ota pois liedeltä, lisää soijakastike ja sitruunamehu.

7. Kaada lämmin mausteöljy vihannessilpun päälle kulhoon.

8. Sekoita ja jätä jäähtymään jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Maku paranee ja tasaantuu viileässä. Mausteiden määrä voi säätää oman maun mukaan.

9. Viipaloi mureke pihveiksi. Koristele sitruunalla tai limellä sekä kapriksilla. Tarjoile marinoituneen salatiin kanssa.

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!

Lue vinkit

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!