Helppo gnocc­hi­pan­nu

Nopeasti valmistuva gnocchipannu on arjen pelastaja. Ruusukaaleja viljellään avomaalla, joten ilmastovaikutus jää alhaiseksi, ja Suomessa ruusukaaleista voidaan saada satoa vielä joulukuussa. Perunavalmisteet ovat kelpo keino arjen ruokailua nopeuttamaan, mutta toki innokas ruuanlaittaja voi tehdä gnocchit myös itse ja testata perunan lisäksi vaikkapa palsternakkagnoccheja.

Annoksia: 3-4
Valmistusaika: 15 min

Ainekset

3 rkl pinjansiemeniä
noin 300 g ruusukaaleja
2–3 valkosipulinkynttä
yhden luomusitruunan kuori
1 pss vegaanisia peruna-gnoccheja
2 tl kuivattua rosmariinia
½ tl suolaa
mustapippuria

Lisäksi

paistamiseen reilusti oliiviöljyä
tarjoiluun lehtipersiljaa ja balsamicosiirappia

Valmistusohje

1. Paahda ensin pinjansiemet kuivalla pannulla, kunnes ne saavat vähän väriä. Jätä odottamaan.

2. Huuhtele ruusukaalit, ja tarvittaessa nyppää uloin lehti irti ja leikkaa pieni pala kantaa pois. Puolita kaalit veitsellä.

3. Hienonna valkosipuli valmiiksi. Raasta pestyn sitruunan kuori.

4. Kaada isolle paistinpannulle reilusti oliiviöljyä niin, että öljy peittää pannun kokonaan. Kuumenna öljy ja kaada gnocchit ja ruusukaalit pannulle. Paista parin minuutin ajan kunnes ovat saaneet väriä.

5. Laske lämpöä ja paista vielä käännellen noin 5 minuuttia niin, että gnocchit ovat kypsiä.

6. Lisää joukkoon pinjansiemenet, valkosipuli, sitruunankuoriraaste ja kuivattu rosmariini ja paista vielä minuutin ajan.

7. Tarjoile yrttisilpun ja balsamicosiirapin kanssa.

Vinkki! Voit korvata pinjansiemenet mantelilastuilla tai kuorellisilla manteleilla.

Resepti: Nina Karlsson

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!

Lue vinkit

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!