Helppo gnocc­hi­pan­nu

Nopeasti valmistuva gnocchipannu on arjen pelastaja!

Annoksia: 3-4
Valmistusaika: 15 min

Ainekset

3 rkl pinjansiemeniä
noin 300 g ruusukaaleja
2–3 valkosipulinkynttä
yhden luomusitruunan kuori
1 pss vegaanisia peruna-gnoccheja
2 tl kuivattua rosmariinia
½ tl suolaa
mustapippuria

Lisäksi

paistamiseen reilusti oliiviöljyä
tarjoiluun lehtipersiljaa ja balsamicosiirappia

Valmistusohje

1. Paahda ensin pinjansiemet kuivalla pannulla, kunnes ne saavat vähän väriä. Jätä odottamaan.

2. Huuhtele ruusukaalit, ja tarvittaessa nyppää uloin lehti irti ja leikkaa pieni pala kantaa pois. Puolita kaalit veitsellä.

3. Hienonna valkosipuli valmiiksi. Raasta pestyn sitruunan kuori.

4. Kaada isolle paistinpannulle reilusti oliiviöljyä niin, että öljy peittää pannun kokonaan. Kuumenna öljy ja kaada gnocchit ja ruusukaalit pannulle. Paista parin minuutin ajan kunnes ovat saaneet väriä.

5. Laske lämpöä ja paista vielä käännellen noin 5 minuuttia niin, että gnocchit ovat kypsiä.

6. Lisää joukkoon pinjansiemenet, valkosipuli, sitruunankuoriraaste ja kuivattu rosmariini ja paista vielä minuutin ajan.

7. Tarjoile yrttisilpun ja balsamicosiirapin kanssa.

Vinkki! Voit korvata pinjansiemenet mantelilastuilla tai kuorellisilla manteleilla.

Resepti: Nina Karlsson