Jäl­ki­läm­möl­lä grillattuja mansikoita, kauramurua ja va­nil­ja­jää­te­löä

Valmista huippukokki Henri Alénin resepteillä kesän herkullisimmat grilliruoat, bon appétit!

4
20 min.

Ainekset

1 rasia kotimaisia mansikoita
tilkka hunajaa
2 tl sitruunanmehua
1 rkl hienonnettua minttua

 

Kauramuru

100 g margariinia
0,5 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita

1 paketti vaniljajäätelöä

Valmistusohje

  1. Aloita valmistamalla kauramuru. Sulata margariini ja sekoita mukaan kaurahiutaleet ja sokeri. Levitä muru pellille ja kypsennä 190 asteessa noin 10 minuuttia välillä käännellen. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
  2. Poista mansikoista kanta ja laita ne kulhoon. Sekoita mukaan hunaja, sitruunanmehu ja minttu. Laita mansikat uunin kestävään astiaan. Lämmitä hiipuvassa grillin lämmössä kuvun alla, kunnes ovat hieman pehmenneet.

Tarjoile kauramurun ja vaniljajäätelön kanssa.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.