Jouluinen juurespiiras

Kietaise piirakka vaihteeksi kranssiksi. Taikinan kätköistä löytyy herkullinen, paahdetuista juureksista ja härkäpapumurusta tehty täyte.

10 palaa
20 min + 50 min

Ainekset

300 g juureksia, esim. porkkanaa ja palsternakkaa
1 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
2 rkl vaaleaa siirappia
1 pkt (400 g) vegaanista suolaista piirakkataikinaa
1 kotimainen pieni omena
1 valkosipulinkynsi
1/2 pkt (à 240 g) paistettavaa härkäpapumurua
2 tl kuivattua oreganoa
2 rkl auringonkukansiemeniä

Voiteluun: 1 rkl kauramaitoa ja 1 rkl rypsiöljyä

  1. Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi.  Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja siirapilla. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, tai kunnes juurekset ovat kypsiä.
  2. Kuori ja kuutioi omena. Laita hetkeksi sivuun. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Paista se pannulla härkäpapumurun kanssa öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Lisää omenakuutiot ja jatka paistamista noin minuutti lisää. Mausta oreganolla. Lisää siemenet.
  3. Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina jauhotetulla leivinpaperilla suorakaiteeksi. Levitä härkäpapuseos ja juurekset levylle. Jätä noin 1 cm reunoihin tilaa. Kääri taikina rullalle. Yhdistä pötkö ympyräksi. Nosta jääkaappiin 20 minuutiksi.
  4. Leikkaa pötköön viiltoja. Sekoita kauramaito ja öljy keskenään. Voitele kranssi seoksella.
  5. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kypsä ja kauniin ruskea. Tarjoa sellaisenaan tai vihreän salaatin ja tsatsikin kanssa.

Vinkki: Voit halutessasi käyttää kranssiin myös keitettyjä juureksia.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.