
Juuresgnocchit
Italialaistyyliset perunapallerot pilkutetaan porkkanan avulla maukkaiksi gnoccheiksi. Lempeä kaurakerma saa sopivaa umamisuutta ravintohiivasta. Gnocchit sopivat alku- tai väliruoaksi, tai pieneksi pääruoaksi salaatin tai kasvisten kanssa tarjoiltuna. Kasviksia ja juureksia kannattaa suosia, sillä niiden tuotannosta aiheutuu vain vähän ympäristöä kuormittavia päästöjä.
Ainekset
500 g perunaa tai perunaa ja porkkanaa
2 1/4 dl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
1/2 tl suolaa
1/4 tl raastettua muskottipähkinää
Kastike
1 valkosipulinkynsi
2 tl rypsiöljyä
2 dl kaurakermaa
2 tl ravintohiivaa
suolaa, mustapippuria myllystä
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
(Tarjoiluun: paahdettuja auringonkukansiemeniä)
- Keitä juurekset. Kuori ja muussaa ne. Anna jäähtyä.
- Lisää jauhot, perunajauhot, suola ja muskotti. Muotoile palloksi. Lisää tarvittaessa enemmän jauhoja. Jaa kahtia. Muotoile tangoiksi. Leikkaa pieniksi paloiksi.
- Keitä pallerot muutamassa erässä suolalla maustetussa vedessä. Gnocchit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan.
- Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota se pannulla öljyssä kypsäksi. Lisää pannulle kaurakerma ja anna sen kiehahtaa. Mausta ravintohiivalla, suolalla, pippurilla ja yrteillä. Ripottele halutessasi koristeeksi paahdettuja auringonkukansiemeniä.