Juuresgnocchit

Italialaistyyliset perunapallerot pilkutetaan porkkanan avulla maukkaiksi gnoccheiksi. Lempeä kaurakerma saa sopivaa umamisuutta ravintohiivasta. Gnocchit sopivat alku- tai väliruoaksi, tai pieneksi pääruoaksi salaatin tai kasvisten kanssa tarjoiltuna. Kasviksia ja juureksia kannattaa suosia, sillä niiden tuotannosta aiheutuu vain vähän ympäristöä kuormittavia päästöjä.

4 pientä annosta
35 min + 20 min 

Ainekset

500 g perunaa tai perunaa ja porkkanaa
2 1/4 dl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
1/2 tl suolaa
1/4 tl raastettua muskottipähkinää

Kastike

1 valkosipulinkynsi
2 tl rypsiöljyä
2 dl kaurakermaa
2 tl ravintohiivaa
suolaa, mustapippuria myllystä
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

(Tarjoiluun: paahdettuja auringonkukansiemeniä)

  1. Keitä juurekset. Kuori ja muussaa ne. Anna jäähtyä.
  2. Lisää jauhot, perunajauhot, suola ja muskotti. Muotoile palloksi. Lisää tarvittaessa enemmän jauhoja. Jaa kahtia. Muotoile tangoiksi. Leikkaa pieniksi paloiksi.
  3. Keitä pallerot muutamassa erässä suolalla maustetussa vedessä. Gnocchit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan.
  4. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota se pannulla öljyssä kypsäksi. Lisää pannulle kaurakerma ja anna sen kiehahtaa. Mausta ravintohiivalla, suolalla, pippurilla ja yrteillä. Ripottele halutessasi koristeeksi paahdettuja auringonkukansiemeniä.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.