Rukiiset juuresletut ja met­sä­sie­ni­sa­laat­ti

Palsternakkaa, porkkanaa tai vaikkapa bataattia. Tähän täyteläiseen lettutaikinaan ruokaisuutta ja makua tuovat kauden juurekset.

Annoksia: noin 10 isompaa lettua
Valmistusaika: 40 min

Ainekset

Metsäsienisalaatti

noin 2 dl metsäsieniä valutettuna
1 dl kaurafraichea
1 dl vegaanista majoneesia
1 pieni sipuli pilkottuna
1 tl kuivattua ruohosipulia
tuoretta lehtipersiljaa
hieman sitruunan mehua
mustapippuria
(suolaa)

Lettutaikina

2 dl kahviin tarkoitettua kauramaitoa
3 dl vehnäjauhoja
½ ruisjauhoja
1 dl hienoksi raastettuja juureksia tiiviinä
½ tl suolaa
2 rkl vegaanista margariinia
3 dl kivennäisvettä

Lisäksi

paistamiseen vegaanista margariina

Valmistusohje

1. Sekoita kauramaidon joukkoon huolellisesti jauhot, raastetut juurekset, suola ja margariini. Anna turvota puolisen tuntia ja valmista sillä aikaa sienisalaatti.

2. Valuta sienikuutiot lävikössä, ja maista sienten suolaisuus. Huuhtele tarvittaessa kylmän veden alla. Puristele vesi pois sienistä.

3. Sekoita kulhossa sienisalaatin kaikki loput ainekset ja lisää joukkoon sienet. Tarkista maku. Jätä odottamaan.

4. Lisää lettutaikinaan kivennäisvesi. Kuumenna rasva pannulla ja kaada pannulla kauhallinen taikinaa. Paista kunnes lettu on saanut molemmin puolin kauniin ruskean pinnan.

5. Tarjoile sienisalaatin kanssa.

Tiesitkö? Vehnän sisältämä gluteeni pitää vegaaniset letut hyvin kasassa ilman kananmunaa.

Resepti: Nina Karlsson