Karamellisoitu sipulipiiras

Jos pidät sipulikeitosta, tykästyt taatusti myös tähän piiraaseen. Kauniisti koristeltu piiras sopii täydellisesti tarjottavaksi myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

n. 8 palaa
20 min + 45 min

Ainekset

Pohja

125 g vegaanista margariinia
2 1/4 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 1/2 dl perunajauhoja
1 tl suolaa
3 rkl gluteenitonta kauramaitoa

 

Täyte

9 sipulia
3 rkl vegaanista margariinia
11/2 rkl sokeria
2 rkl valkoviinietikkaa
150 g gluteenitonta kaurafraichea
2 tl sinappia
1 tl kuivattua oreganoa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä

  1. Kuori sipulit ja leikkaa niistä 5  kpl renkaiksi ja puolita loput sipulit siten, että kanta jää kiinni molempiin puolikkaisiin. Leikkaa sipuleihin pystyviillot. Paista sipuleita miedolla lämmöllä margariinissa välillä sekoitellen noin 30 minuuttia. Lisää sokeri ja valkoviinietikka. Anna nesteen haihtua. Laita puolitetut sipulit sivuun odottamaan piirakan viimeistelyä.
  2. Nypi margariini, kaurajauhot, perunajauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kauramaito ja sekoita tasaiseksi.
  3. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
  4. Mausta kaurafraiche sinapilla, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Levitä esipaistetulle pohjalle. Nosta sipulirenkaat päälle. Viimeistele paistetuilla sipulin puolikkailla.
  5. Jatka paistamista uunissa noin 15 minuuttia.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.