Kasvislasagne tofulla

Tee arjen klassikko uudella tavalla. Kasvisten paahtuessa uunissa tomaattikastikkeen ainekset vain sekoitetaan yhteen. Valkokastiketta ei tarvitse keittää, vaan sen sijaan tofusta valmistetaan sauvasekoittimella kermamainen kastike.

6
30-40 min, passiivinen noin 1 h

Ainekset

9 lasagnelevyä
2 munakoisoa
1 kesäkurpitsa
3 sipulia
oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria

Tomaattikastike

800 g tomaattimurskaa
4 rkl tomaattipyreetä
1 rkl savupaprikajauhetta
1 yksikyntinen valkosipuli tai 4 valkosipulinkynttä pilkottuna
0,5 basilikanippua hienonnettuna
1 dl härkäpapurouhetta
1 dl vettä
suolaa ja mustapippuria

Tofukerma

600 g maustamatonta tofua
5 dl kasvislientä
1 yksikyntinen valkosipuli tai 4 valkosipulinkynttä
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl 
mustapippuria

Pähkinä”parmesan”

0,5 dl saksanpähkinöitä tai muita pähkinöitä
0,5 dl ravintohiivahiutaleita

Koristeluun kirsikkatomaatteja, tomaattipyreetä ja basilikaa

  1. Siivuta munakoisot ja kesäkurpitsat. Leikkaa sipulit pieniksi lohkoiksi. Levitä kahdelle uunipellille. Lorauta päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paahda 220 C n. 30 min.
  2. Valmista tofukerma: Soseuta ainekset sauvasekoittimella kermaksi.
  3. Sekoita kattilassa tomaattikastikkeen ainekset keskenään ja lisää joukkoon uunissa paahtuneet sipulit.
  4. Surauta pähkinä”parmesanin” ainekset sauvasekoittimella.
  5. Kokoa lasagne. Levitä pohjalle 1/3 tomaattikastikkeesta, sen päälle 1/3 munakoiso- ja kesäkurpitsasiivuista. Levitä 1/3 tofukermasta.
  6. Lisää lasagnelevykerros. Toista sama.
  7. Toisen lasagnelevykerroksen päälle lisää vielä loput tomaattikastikkeet, kasvissiivut ja tofukerma. Lisää pinnalle halkaistuja kirsikkatomaatteja, tomaattipyreenokareita, ja pähkinä”parmesan”.
  8. Paista lasagnea 175 asteessa 45 minuuttia. Lisää basilika paiston jälkeen.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.