Kuhaa salviavoissa

Voimakkaalla salvialla maustettu ateria valmistuu käden käänteessä. Kuha on mitä mainioin ruokakala ja haluttua saalista. Se on Suomen vesissä elinvoimainen laji, mutta valitettavasti paikoin liian voimakkaan kalastuksen kohteena. Osta ja pyydä mahdollisimman suuria, vähintään 45 sentin mittaisia, kuhia, jotka ovat jo ehtineet lisääntyä. Vapauta kuitenkin isoimmat emokalat, sillä ne ovat tehokkaita lisääntyjiä ja pitävät esimerkiksi särkikalakantoja kurissa. Mikäli ostamasi kuha on ulkomaista alkuperää, varmista, että se on MSC-sertifioitua.

2
20 min

Ainekset

300 g kuhaa
8-10 lehteä tuoretta salviaa
4 rkl voita
hieman sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

  1. Ripottele kalafileiden molemmille puolille kevyesti suolaa ennen paistamista. Paista kuha miedolla lämmöllä lähes kypsäksi. Lisää lopussa muuta reilu nokare voita ja tuoreita salvian lehtiä. Purista päälle hieman sitruunamehua.
  2. Salvian maku on voimakasta, joten maistele ruokaa yrttejä lisätessäsi.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.