Kukkakaalipihvit ja
chimichurrikastike

Kesä, grilli ja kukkakaali! Viipaloi kukkakaali pihveiksi ja paista meheväksi. Viimeistele argentiinalaisella chimichurrilla eli mausteisella yrttikastikkeella. Suomalainen kukkakaali on sesonkivihannes, josta kannattaa nauttia, kun sitä on tarjolla.

4
20 min

Ainekset

2 keskikokoista kukkakaalia

Chimichurri

1 limetin kuori ja mehu
1 valkosipulinkynsi
1 vihreä chili
1 dl hienonnettua korianteria
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
n. 3/4 dl öljyä
2 tl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl juustokuminaa
1/2 tl paprikajauhetta

Valmistusohje

  1. Leikkaa kukkakaalin keskiosasta, varren kohdalta pystysuuntaisesti viipaleita. Käytä ylimääräiset  kukkakaalipalat esimerkiksi vokkiin, salaattiin tai keittoon.
  2. Tee kastike. Pese ja raasta limetin kuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuutioi chili. Hienonna yrtit. Lisää öljy, etikka ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä kastiketta kukkakaalipihveille. Grillaa niitä noin 5 minuuttia/puoli pihvien koon mukaan. Tarjoa loppu kastike valmiiden pihvien kanssa.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.