Kuk­ka­kaa­li­tacot ja pico de gallo

Lastaa maissitortillalätyille maistuva täyte: paahdetut kukkakaalit ja pico de gallo eli tomaatti-kurkkusalsa. Kasviproteiini, kuten soijasuikaleet tai pavut, ovat huomattavasti lihaa ekologisempi vaihtoehto tortillatäytteeksi. Mausta myös ne mielesi mukaan!

4
15 min. + 25 min.

Ainekset

n. 250 g kasviproteiinia (esim. soija-, härkäpapu- tai seitansuikaleita)
öljyä paistamiseen
8 maissitortillaa
2 dl kaurafraichea
½ ruukkua korianteria
1 limetti

Paahdetut kukkakaalit

1 iso kukkakaali
3 rkl fajita- tai tacomausteseosta
2 rkl rypsiöljyä

Lisäksi: soijasuikaleita, kikherneitä tai keitettyjä papuja

Pico de gallo

Annoksia: 4
Valmistusaika: 10 min.

1 kesäsipuli varsineen tai 1 salottisipuli ja 1 kevätsipuli
1 valkosipulinkynsi
1 miedohko chilipalko
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
2 rkl limettimehua
4 tomaattia
1/2 pieni kurkku
1 rkl rypsiöljyä
½ ruukkua korianteria

Valmistusohje

  1. Tee ensin pico de gallo. Hienonna sipuli ja kuorittu valkosipulinkynsi sekä chili. Laita kulhoon ja lisää suola, sokeri ja limettimehu. Kuutioi tomaatti ja kurkku. Lisää ne sipuliseokseen. Lisää öljy ja sekoita. Jätä maustumaan.
  2. Irrota kukkakaalit pieniksi nupuiksi. Laita ne kulhoon mausteseoksen ja öljyn kanssa. Pyöräytä sekaisin ja kumoa leivinpaperille uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa napakan kypsäksi, noin 20 minuuttia.
  3. Tarvittaessa käsittele kasviproteiini paistovalmiiksi pakkauksen ohjeen. Paista kasviproteiiniin öljyssä rapea pinta. Voit lisätä öljyyn mausteita, esimerkiksi savupaprikajauhetta ja mustapippuria.
  4. Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi päälle pico de galloa, kaurafraichea, kukkakaalia ja paistettua kasviproteiinia. Viimeistele hienonnetulla korianterilla ja limettimehulla.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.