Kuk­ka­kaa­li­tacot ja pico de gallo

Lastaa maissitortillalätyille maistuva täyte: paahdetut kukkakaalit ja pico de gallo eli tomaatti-kurkkusalsa.

Annoksia: 4
Valmistusaika: 15 min. + 25 min.

Ainekset

8 maissitortillaa
1 annos pico de galloa (ohje alla)
2 dl vegaanista ranskankermaa
1 ruukku korianteria
1 limetti

Paahdetut kukkakaalit

1 iso kukkakaali
3 rkl fajita- tai tacomausteseosta
2 rkl rypsiöljyä

Lisäksi: soijasuikaleita, kikerneitä tai keitettyjä papuja

Pico de gallo

Annoksia: 4
Valmistusaika: 10 min.

1 kesäsipuli varsineen tai 1 salottisipuli ja 1 kevätsipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
1 miedohko chilipalko
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
2 rkl limettimehua
4 tomaattia
1/2 pieni kurkku
1 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Irrota kukkakaalit pieniksi nupuiksi. Laita ne kulhoon mausteseoksen ja öljyn kanssa. Pyöräytä sekaisin ja kumoa leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa napakan kypsäksi, n. 20 minuuttia.

2. Lämmitä tortillat.

3. Lusikoi päälle pico de galloa, ranskakermaa ja kukkakaalia.  Lisää lämmitetty kasviproteiini. Viimeistele hienonnetulla korianterilla ja limettimehulla.

Pico de gallon valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää joukkoon suola, sokeri ja limettimehu.

2. Kuutioi tomaatit ja kurkku. Lisää muiden aineiden joukkoon öljyn kanssa. Viimeistele halutessasi hienonnetulla korianterilla.