Kuskus paah­det­tu­jen uu­ni­juu­res­ten kanssa

Aavistuksen appelsiininen kuskus saa seuralaisekseen paahdetut uunijuurekset. Lopputulos? Täydellinen annos vaikka töihin mukaan otettavaksi.
P.S. Tee kerralla iso satsi juureksia, sillä niihin tulee himo!
Avomaalla kasvavat juurekset ovat myös ympäristöystävällinen raaka-aine.

4
20 min. + 50 min.

Ainekset

2 dl (täysjyvä)kus­ku­sia
2 dl kas­vis­lien­tä
1 ap­pel­sii­ni
3 rkl rypsiöl­jyä
1 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria myllystä
½ dl hie­non­net­tua tuo­ret­ta mint­tua
½ dl hie­non­net­tua tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria
1 an­nos paahdettuja juureksia

Paahdetut uunijuurekset

800 g juureksia, esim. palsternakkaa, juuriselleriä ja keltajuurta
3 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl ras el hanout-mausteseosta

Tarjoiluun: vegaanista tsatsikia, pähkinöitä tai dukkah-mausteseosta

Uunijuurekset

  1. Kuori ja paloittele juurekset. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Valuta päälle öljyä ja lisää mausteet. Sekoita hyvin.
  2. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kuskus

  1. Kei­tä kus­kus pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan kas­vis­lie­mes­sä. Katso tarkka nestemäärä pakkauksesta, sillä eri merkkien välillä on eroja.
  2. Pese ap­pel­sii­ni huo­lel­li­ses­ti. Raas­ta kuo­ri ja pu­ris­ta mehu. Li­sää mo­lem­mat kus­ku­siin. Mit­taa jouk­koon öl­jy ja vii­nie­tik­ka. Li­sää yr­tit ja se­koi­ta hy­vin. Kääntele joukkoon paahdetut juurekset. Tarjoa vegaanisen tsatsikin ja halutessasi pähkinöiden tai dukkah’n kanssa.

Vinkki: Vegaaninen tsatsiki syntyy sekoittamalla raastettua kurkkua ja valkosipulia vegaaniseen jogurttiin tai vegaaniseen ranskakermaan.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.