Lämmittävä curryhauki ja ohratto

Hauki on suurikokoisimpia kalojamme ja varsin yleinen sekä sisävesissä että rannikkoalueilla. Hauen arvostus ruokakalana on näyttänyt elpymisen merkkejä pitkään jatkuneen taantuman jälkeen, mutta ammattikalastuksessa hauki on edelleen pääosin muun kalan pyynnissä saatavaa sivusaalista. Nykyinen kaupallinen kalastus ei vaaranna haukikantojamme, ja haukea tulisikin suosia ruokakalana entistä enemmän.

Annoksia: 4
Valmistusaika: 40 min

Ainekset

Curryhauki

400-500 g ruodottomia haukifileitä
2 dl kaurakermaa
1/2 tl curryjauhetta
1-2 rkl tomaattipyrettä
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
1/2 tl hunajaa
1/2 dl raastettua parmesaania, voi jättää myös pois
1 1/2 tl suolaa
2 rkl kasvirasvaa
pieni pala tuoretta chiliä
pippuria

Ohratto

2 1/2 dl ohrahelmeä
2 salottisipulia
7 dl vettä
1 rkl kasvirasvaa
pieni pala purjon vartta
loraus oliiviöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita kaurakerma tai kerma, kuiva valkoviini ja hunaja. Paista haukifileet pannulla kasvirasvan tai voin ja curryn kanssa. Kun fileet saavat kauniin ruskean pinnan, lisää silputtua chiliä ja tomaattipyre. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Kaada sekaan loput ainekset ja kuumenna.

2. Siirrä uunivuokaan ja halutessasi raasta päälle parmesaania. Paista noin 20 minuuttia 225 asteessa.

3. Huuhtele ohrasuurimot kylmällä vedellä. Kuullota sipulit ja purjosilppu kasvirasvassa tai voissa, lisää ohra. Kaada vettä vähitellen ja anna hautua noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!

Lue vinkit

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!