Lämmittävä curryhauki ja ohratto

Hauki on suurikokoisimpia kalojamme ja varsin yleinen sekä sisävesissä että rannikkoalueilla. Hauen arvostus ruokakalana on näyttänyt elpymisen merkkejä pitkään jatkuneen taantuman jälkeen, mutta ammattikalastuksessa hauki on edelleen pääosin muun kalan pyynnissä saatavaa sivusaalista. Nykyinen kaupallinen kalastus ei vaaranna haukikantojamme, ja haukea tulisikin suosia ruokakalana entistä enemmän.

Annoksia: 4 
Valmistusaika: 40 min

Curryhauki

400-500 g ruodottomia haukifileitä
dl kaurakermaa tai kermaa
1/2 tl curryjauhetta
1-2 rkl tomaattipyrettä
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
1/2 tl hunajaa
1/2 dl raastettua parmesaania, voi jättää myös pois 
1 1/2 tl suolaa
rkl kasvirasvaa tai voita
pieni pala tuoretta chiliä
pippuria

Ohratto

2 1/2 dl ohrahelmeä
salottisipulia
dl vettä
rkl kasvirasvaa tai voita
pieni pala purjon vartta
loraus oliiviöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita kaurakerma tai kerma, kuiva valkoviini ja hunaja. Paista haukifileet pannulla kasvirasvan tai voin ja curryn kanssa. Kun fileet saavat kauniin ruskean pinnan, lisää silputtua chiliä ja tomaattipyre. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Kaada sekaan loput ainekset ja kuumenna.

2. Siirrä uunivuokaan ja halutessasi raasta päälle parmesaania. Paista noin 20 minuuttia 225 asteessa.

3. Huuhtele ohrasuurimot kylmällä vedellä. Kuullota sipulit ja purjosilppu kasvirasvassa tai voissa, lisää ohra. Kaada vettä vähitellen ja anna hautua noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.