Lämmittävä kan­ta­rel­li­mu­hen­nos

4
45 min.

Ainekset

1 litra kantarelleja tai 200g pakastekantarelleja
1/2 nippua ruohosipulia
2 dl soijakermaa
2 dl soijamaitoa
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl hienonnettua persiljaa
Ripaus suolaa ja mustapippuria

Ohralisäke

2,5 dl kokonaisia ohrasuurimoita
1 tomaatti
1 punasipuli
1 paprika
100g pakasteherneitä
1 rkl margariinia
2,5 dl soijakermaa

 

Juuresraaste ja sinappikastike

2 porkkanaa
1 pieni palsternakka
Nippu persiljaa
1 rkl voimakasta sinappia
1 rkl omenaviinietikkaa
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl suolaa
1 valkosipulin kynsi
1/2 dl öljyä

Valmistusohje

  1. Anna ylimääräisen nesteen haihtua sienistä pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele jauhot päälle ja sekoita.
  2. Lisää soijakerma ja -maito koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 5-10 minuuttia ja sekoita välillä. Lisää lopuksi silputtu ruohosipuli ja persilja.
  3. Keitä ohrasuurimoita n. 20 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
  4. Kuutioi sipuli, tomaatti ja paprika. Kuullota sipuli, paprika ja herneet kattilassa margariinin rasvassa.
  5. Valuta ohra siivilässä. Lisää ohra, tomaattikuutiot ja soijakerma kattilaan ja kuumenna. Pese ja kuori juurekset. Raasta karkeaksi raasteeksi.
  6. Silppua huuhdeltu persilja. Ravistele salaatinkastikeainekset esim. pienessä lasitölkissä. Sekoita raasteet keskenään kulhossa ja lisää päälle kastike. Nostele kastike varovasti salaatin sekaan.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.