
Linssibolognese
Spagetti bolognese eli pastaa jauhelihakastikkeella on klassikko, joka on aina muodissa. Tuttu kastike saa uuden asun linsseistä. Mikä parasta, annos on vegaaninen eli sopii moneen makuun.
4
35 min.
Ainekset
350 g pastaa
Kastike
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 rkl rypsiöljyä
2 prk (yht. 800 g) kirsikkatomaatteja
2 dl punaisia tai vihreitä linssejä
2 tl balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl mustapippuria
2 tl kuivattua oreganoa
1 tuuhea ruukku basilikaa
(Tarjoiluun: vegaanista juustoraastetta
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää porkkanat ja jatka paistamista muutama minuutti lisää.
- Kumoa pannulle kirsikkatomaatit. Kiehauta seos. Lisää huuhdellut linssit. Keitä sekoitellen pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta etikalla, suolalla, sokerilla, pippurilla ja oreganolla.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois. Yhdistä pasta ja kastike.
- Viimeistele hienonnetulla basilikalla. Tarjoa halutessasi vegaanisen juustoraasteen kanssa.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
